Az NRK korábbi edzője lett az elnök
Ludvig Zsolt hatvan napig vállalja a röplabda szövetség vezetését.

Rendkívüli, tisztújító közgyűlést tartott pénteken a Magyar Röplabda Szövetség, amelynek helyszíne a Testnevelési Egyetem aulája volt – áll a szövetség közleményében. A közgyűlés összehívására azért volt szükség, mert a május 16-ai közgyűlést követően a tizenegy tagú elnökségből heten is lemondtak, így az határozatképtelenné vált, majd a július 7-ei rendkívüli közgyűlésen a tagság Poór Csaba elnök és a másik három elnökségi tag visszahívása mellett voksolt. Az elnöki posztra két jelölt volt: Ludvig Zsolt, korábbi főtitkár, illetve Vass Zoltán üzletember. A közgyűlés 43 szavazattal végül előbbit választotta elnökké, aki azonban előszavában jelezte, sőt írásba is adta, hogy csak ideiglenesen, hatvan napra vállalja a tisztséget. Ludvig Zsolt korábban edzőként legnagyobb sikereit Nyíregyházán, az NRK trénereként érte el. Több alkalommal vezette bajnoki címig, kupagyőzelemig a női röplabdaegyüttest, és a Bajnokok Ligájában élcsapatok ellen játszhattak.

Hasonlóan hatvan napra vállalta a megbizatást az elnökség, amelybe végül Ancsin Ildikó, Baran Ádám, Csizmadi András, Hóbor Béla, Markovits László, Nagy Kornél, Novák László, Orosz Ferenc, Vass Zoltán és a Nyíregyházi Sportcentrum ügyvezetője, Kósa Árpád került be. Két hónap múlva újabb tisztújító közgyűlésre kerül majd sor.

Az Ellenőrző Testület elnöki tisztségére három személy pályázott: Dombi Viktor, Engyel László és dr. Koszorú István, közülük előbbi kapott több szavazatot.

D. L.