Az internet buktatta le a nyírturai betörőt – Ezzel ő sem számolt!
Fotó: Illusztráció

A vádirat szerint 2019. július 28-án a kora hajnali órákban egy nyírturai fiatalember elhatározta, hogy betör az egyik helyi családi házba azért, hogy különböző dolgokat tulajdonítson el. Átmászott az ingatlan kerítésén, azonban az otthon tartózkodó sértett a kutyák ugatására kiment az udvarra, ezzel megzavarta a férfit, aki megijedt, és elszaladt a helyszínről.

Csakhogy a bekapcsolt telefonját menekülés közben elhagyta, melyet a kiérkező rendőrök megtaláltak. Nem volt nehéz azonosítani az elkövetőt, ugyanis a telefonon éppen futott az egyik legismertebb közösségi oldal, azaz a rendőrök egyszerűen csak elolvasták a gyanúsított személyes profiljában szereplő adatokat, majd rövid időn belül el is fogták.

Az őrizetbe vett gyanúsítottat az ügyészség 72 órán belül, soron kívül bíróság elé is állítja, így már ma ítélet várható az ügyében. Figyelemmel arra, hogy már többször követett el a férfi lopásokat, illetve jelenleg is egy korábbi börtönbüntetéséből feltételesen volt szabadlábra engedve, ezért a Nyíregyházi Járási Ügyészség végrehajtandó szabadságvesztés kiszabását fogja vele szemben indítványozni.

Az eljárás a Nyíregyházi Járásbíróságon folytatódik.

 

Forrás: Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Főügyészség