Az eső mellett erős széllökések is kellemetlenné tehetik a napunkat
Fotó: Illusztráció

A nap folyamán borult lesz az ég és többfelé várható ismétlődő eső, zápor. A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő.

Túlnyomóan borult lesz az ég és többfelé várható ismétlődő eső, zápor, több helyen jelentős mennyiség eshet. Délelőtt dél felől elkezd szűnni a csapadék, de főként az északkeleti, északi megyékben további kiadós esőzés valószínű. Az északnyugati, északi szelet elsősorban a Dunántúlon, reggel, délelőtt még a Zemplén térségében is kísérhetik erős, helyenként viharos széllökések. A nap folyamán a szél fokozatosan délnyugatira, nyugatira fordul, és máshol is megerősödik – olvasható az Országos Meteorológiai Szolgálat honlapján.

A legmagasabb nappali hőmérséklet 6 és 16 fok között alakul. Késő estére 5, 10 fokra hűl le a levegő.

Napközben a csapadékzóna kelet, délkelet felől ránk csavarodik, főként a keleti, északkeleti és északi tájakon kiadós esőzést okozva. Estig a keleti tájakon és az Észak-Dunántúlon jellemzően 20 millimétert meghaladó mennyiség eshet, északkeleten lesz a legtöbb csapadék, ott 24 óra alatt 30 millimétert meghaladó mennyiség is eshet területi átlagban.

A Dunántúlon nagy területen lesz erős az északnyugati szél is. A Kisalföldön, Alpokalján, Dunántúli-középhegység területén a legerősebb lökések elérik a 70-75 kilométer/órát, majd délutántól ezeken a területeken fokozatosan veszít erejéből a szél.

A Zempléni-hegység térségében is megerősödik, illetve viharossá fokozódik az északkeleti szél, 60-70 kilométer/óra körüli maximális széllökésekre készülhetünk, majd délelőtt fokozatosan legyengül a szél a térségben.

 

 

Forrás: hirado.hu