Régi és új programok – Az Eötvös diákjainak beszámolója a Szigligeti Gyermektáborról

A Szigligeti Gyermektábort az idei IV. turnusban az Apáczai Csere János Általános Iskola és az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákjai vehették birtokba. Az Eötvös diákjainak élménybeszámolóját olvashatják most!

Szigligeti táborozás régi és új programokkal

Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnáziumban évek óta hagyomány a szigligeti táborozás, melyet ötödikes és hatodikos diákjaink mindig nagy lelkesedéssel várnak.

Idén a IV. turnusban (július 06-tól július 11-ig) élvezhette iskolánk 50 tanulója a táborvezető Nóri néni (dr. Hudákné Fábián Nóra) által szervezett változatos és élménydús programokat.

A hétfői 6 órai indulás után a kényelmes buszoknak és a jó társaságnak köszönhetően az odaút kilenc órája nem is tűnt olyan nagyon hosszúnak. Délután már a szigligeti strandon voltunk, ahol a hosszú utazás fáradalmait lubickoltuk ki magunkból a Balaton vizében.

Az időjárás egész héten a kegyeibe fogadott minket, így délutánjainkat fürdőzéssel tölthettük. Emellett minden nap várt ránk valamilyen különleges rendezvény, program.

A keddi napon a sárvári Gyógy- és Wellnessfürdőbe látogattunk el. Ez a program mindig hatalmas élmény mindegyikünk számára, mert a kisebbek és nagyobbak is egyaránt jól szórakozhatnak a változatos formájú és nehézségű csúszdákon, a hullámfürdőben, a különféle vizes ügyességi játékokon, vagy a medencék valamelyikében. Itt tényleg mindenki tudott kedvére való elfoglaltságot találni!

Szerdán délelőtt Keszthelyre mentünk, ahol a 2008-ban újjáépített Széchenyi lapátkerekes gőzhajó flotta kisebbik tagjára, a Hableány történelmi emlékhajóra szállva személyesen Jack Sparrow kapitánnyal utazhattunk, sőt mi több, kis időre igazi kalózzá is válhattunk. A hajóút során a jó hangulatot a kalózkapitány bűvész trükkökkel, érdekes és humoros történetekkel biztosította számunkra. Aki akarta, még lufiból hajtogatott kalózkarddal vagy virággal is gazdagabb lehetett.

Csütörtökön délelőtt a Tapolcai-tavasbarlang Látogatóközpontot fedeztük fel. A fogadóépületben 10 terem különleges látnivalói kalauzoltak minket a karsztvidékek csodálatos világábaA térhatású fotók és a bemutató film segítségével magunk is föld alatti felfedező utakon járhattunk. A gyerekeket kúszóbarlang is várta. A barlang látogatható részébe 73 lépcsőfok vezetett le, ahol a levegő páratartalma 95-98%-os, a hőmérséklet pedig kb. 20 °C-os volt. A 70 méter száraz és a 180 méter vízzel borított, csónakázható járat mészkőfalait a karsztvíz gyönyörű alakzatokkal formázta. Hatalmas élmény volt mindegyikőnk számára! A napot egy kellemes esti túrával zártuk. Utunk először a kilátóba, majd a kikötőbe vezetett.

Péntek délelőtt felsétáltunk a szigligeti várba, ahol a felújítási munkálatok miatt sajnos most nem lehettünk a várjáték élményének részesei. Viszont a fantasztikus panoráma és a Várfagylaltozó leírhatatlanul finom fagylaltja kárpótolt bennünket!

A péntek esti zenés-beszélgetős záróbulival köszöntünk el a héttől, az Apáczai-s tanulói közül verbuválódott új barátoktól, a pingpongozásoktól, a csocsózásoktól, a kondiparkos összegyűlésektől, a hatalmas nevetésektől és természetesen a Balatontól.

 

A táborozás kísérő pedagógusai:

Nagyné Mussó Judit, Hudák Katalin, Bán Piroska, Szabó-Szakálos Antónia

Kapcsolódó galéria

Szigligeti Gyermektábor IV. turnus (Eötvös József Gyakorló Iskola)