Az emberi kegyetlenségnek nincs határa

A mai napon állandó segítőnk, Mariann telefonált kétségbe esetten, hogy egy, a Napkor határában lévő dinnyeföldön egy német juhász jellegű sovány kutyát találtak. A kutya felállni nem tudott, mivel mellső lábait gyorskötöző műanyag szalaggal szorosan átkötötték. A magasra nőtt növényzetben alig lehetett észrevenni a földön lapuló kutyát. A pofája szintén gyorskötözővel volt összekötve. Mind a lábán, mind a pofáján egészen a húsig hatolt a műanyag zsinór.

Miután megtalálói megszabadították a kötözőktől a csonttá soványodott, a gyengeségtől mozdulni nem képes kutyát, a fiatal kanocska több liter vizet ivott meg.

Állatotthonunkba érkezve természetesen átesett a kivizsgáláson és ellátásban részesült. Sebei már gennyesek voltak, légypetékkel tele. Sebkezelés mellett, chipet is ellenőriztünk benne, de azzal nem látták el. A kötözők vélhetően már hosszú ideje rajta voltak, melyektől nemcsak mozdulni, de enni-inni sem tudott, csak feküdni a saját ürülékében.

A körülbelül 2 éves német juhász kan kutya Állatotthonunkban a Rénó nevet kapta. A vele történtek ellenére egy emberszerető, bújós, jóságos kutyust ismerhettünk meg. Egy olyan kutyát, akiben semmi rosszindulat, gonoszság, agresszivitás nincs. És ő egy állat... Akkor azt, aki ezt tette vele, vajon minek nevezzük? Vajon miért dobta ki szerencsétlent? Vajon miért szánt neki fájdalmas és hosszú szenvedéssel járó kínhalált?

Mindent megteszünk, hogy Rénó testileg és lelkileg is felépüljön az átélt borzalmakból. Reméljük, hogy Rénó továbbra is bízni fog az emberekben és jön majd egy Valaki, akiben megbízhat élete végéig.
Rénó iránt érdeklődni lehet Állatotthonunkban személyesen, a Nyíregyháza, Csatorna u. 2. szám alatt, telefonon a 42/727-736-os számon és e-mailben az allatbarat@allatbarat.com címen.

Köszönjük mindenkinek, aki bármilyen módon hozzájárul Rénó sorsának jó irányba fordításához.
Kérjük, hogy aki felismeri a kutyát, esetleg tudja, ki volt a gazdája, keresse fel alapítványunkat!