Az első mérkőzés - A Kazincbarcika ellen lépett pályára a Spartacus
Fotó: Trifonov Éva

A Kazincbarcikát fogadta a Nyíregyháza Spartacus Örökösföldön. A keretből hiányzott Szokolai Márk, aki Cigándra szerződött, ott volt viszont a kezdőben két próbajátékos Márkus Attila és Gresó Mátyás személyében. Előbbi Norvégiában játszott korábban, utóbbi pedig nyáron szerepelt már edzőmeccsen a Szpariban.  A találkozó elején előbb Oldal, majd Hamed lövése kerülte el a kaput. A 15. percben Papucsek lőtt egy szabadrúgás után, fogta a labdát a kapus. Kiegyenlített volt az első félidő, a 38. percben aztán Paku lövése pattant szögletre, egy perccel később pedig a másik kapu előtt Tóth csavart mellé. A hajrában Szokol remek beadásáról alig maradt le középen Hornyák, végül mentettek a borsodiak. Az első félidő nem hozott gólt, a szünetben pedig teljes sort cserélt Gálhidi György.

Fordulás után az első negyedóra mezőnyjátékot hozott, majd Györgyi 28 méteres szabadrúgása után a jobb sarok mellett ment el a labda. Egy perccel később Györgyi jó beadására Farkas A. érkezett a hosszú oldalon, de kipattant a próbálkozása.  A 75. percben Pataki lőtt középről 20 méterről, de elkerülte a labda a felső sarkot. A hajrában egy veszélyes beadást ütött ki Fadgyas, így nem született gól a találkozón.

Nyíregyháza Spartacus – Kolorcity Kazincbarcika 0-0

Nyíregyháza 1. félidő: Fejér – Szokol, Fodor, Papucsek, Jánvári, Márkus, Paku, Starosta, Hamed, Gresó, Hornyák

Nyíregyháza 2. félidő:  Fadgyas – Trencsényi, Svedyuk, Végső, Galambos, Farkas A., Szabó B.(Pataki), Kalocsai (Györgyi), Papp M, Kovács N., Tangel

Gálhidi György vezetőedző: - Az első félidőben mutatott játékkal elégedett vagyok, a védelem stabil volt, és támadásban voltak jó dolgok. A második játékrész már kevésbé tetszett. A jövő héten újabb két meccs következik a Paks és a Debrecen ellen, közben pedig növeljük a fizikai terhelést is.