Az első hazai bajnoki - A Pécs ellen lép pályára pénteken a Hübner Nyíregyháza BS

Az első hazai mérkőzését vívja pénteken a Hübner Nyíregyháza BS. A férfi kosárlabda együttes a Pécset fogadja. A csapat számára nagyon hektikus volt a felkészülési időszak. 

Túlzás lenne azt állítani, hogy nyugodtan készülhetett a bajnokságra a Hübner Nyíregyháza BS.  Július végén kezdődött a munka, és öt hetet dolgoztak együtt. A csapat egyik játékosáról aztán kiderült, hogy megfertőződött a koronavírussal, így a keret két hétre karanténba vonult. Elmaradtak az edzőmérkőzések, és a taktikai elemeket sem lehetett gyakorolni, ráadásul erőnlétileg is van mit pótolni. A keretben nem volt nyáron nagy mozgás, ez viszont könnyítette a munkát. Így utazott el legutóbb Bajára a csapat, ahol szintén nem várt nehézségekkel kellett megküzdenie. 

- Szerdán megcsináltattuk a kötelező teszteket, de a meccs napjáig nem érkezett meg az eredmény, így a szövetség azt kérte, Baján a kórházban csináltassunk gyorstesztet. Szerencsére mindenkinek negatív lett, így pályára léphettek a játékosok, és a végén a jobb koncentrációnak köszönhetően nyertünk - mondta Siska János vezetőedző. 

A jó rajt lendületet adott, és a csapat a DEAC II. elleni kupameccsen is sikerrel szerepelt. Pénteken a PVSK érkezik a Continental Arénába. Nehezítette a feltérképezésüket, hogy többen voltak karanténban, így nem lehet tudni, milyen kerettel jönnek Nyíregyházára. Az „A” csoportos együttes fiókcsapatáról van szó, fiatalos, gyors játékot játszanak.  Az első fordulóban ők is győztek, az MTK-t verték hazai környezetben. A pénteki meccs 18 órakor kezdődik, a nézők számára maszk viselése kötelező.