Az első edzőmérkőzés - a Debrecent fogadta a Nyíregyháza Spartacus

Az első edzőmérkőzés - a Debrecent fogadta a Nyíregyháza Spartacus

A Debrecen ellen játszotta első felkészülési mérkőzését a Nyíregyháza Spartacus. A csapatban Forgács Dávid személyében egy próbajátékos is pályára lépett, Fodor és Györgyi sérülés miatt nem játszhatott. 


Az első percek mezőnyjátékot hoztak, a 12. percben Bódi lőtt távolról mellé a másik oldalon pedig Sinanovic került helyzetbe,de nem született gól. A 22. percben Trujic lőhetett közelről, Nagy Máté bravúrral védett. Egy szabadrúgás után Talabér fejelhetett középen, alig ment mellé a labdája. A 27. percben megszerezte a vezetést a Nyíregyháza, Hornyák Marcell szerzett erőszakosan labdát középen, majd higgadtan értékesítette a ziccert, 1-0. Tőzsér lövését tolta ki Nagy M., az ellentámadásnál pedig mentettek a Loki védői, majd Sinanovic lövését fogta a kapus. Egy szép támadás után Kártik emelte át a labdát Kosickyn, de egy visszafutó védő végül mentett. A 33. percben egyenlített a DVSC, Varga lőtt a bal oldalról, megpattant a labda, és a kapuba vágódott, 1-1. A végére még jutott egy Szécsi és egy Hornyák helyzet, de maradt a döntetlen az első félidő után.


A második játékrészben sok saját nevelésű fiatal is lehetőséget kapott a Szpariban. Az első helyzet a mieink előtt adódott, Tóth Á. beadása után Bodát szerelték. A 61. percben Boda indította remek labdával Tóthot, de a kivetődő Hrabina védett, nagy helyzet volt. Kiegyenlített volt a meccs, majd a 72.percben Adeniji szerzett erőszakosan labdát, és a kapuba emelt, 1-2.  A másik oldalon Ötvös indult meg ígéretesen, a támadás végén Svedyuk lőtt fölé. A hajrában Bereczki került helyzetbe, de Ásványi bravúrral védett, így nem változott az eredmény.

 Nyíregyháza Spartacus – DVSC 1-2 (1-1)

1. félidő: 
Nyíregyháza: Nagy M.(Fadgyas 30.) -   Matyi, Talabér, Végső, Csilus – Patvaros, Forgács – Sinanovic, Kártik, Gyurján – Hornyák 
vezetőedző: Lengyel Roland 

Debrecen: Kosicky – Kusnyir, Kinyik, Szatmári, Ferenczi, Bódi Tőzsér(Haris 30.), Csősz, Varga, , Szécsi, Trujic
vezetőedző: Vitelki Zoltán 

2. félidő: 
Nyíregyháza: Fadgyas (Ásványi 65.) – Magyar, Szekszárdi, Pejovic, Bálint, Papp, Svedyuk(Németh 81.), Ötvös, Tóth Á., Boda(Trencsényi 81.), Kovács N. 
Debrecen: Hrabina – Bényei, Pávkovics, Belényesi, Kusnyir – Bereczki, Haris, Baráth, Kundrák – Adeniji, Pintér

Lengyel Roland vezetőedző Nyíregyháza: - Az első felkészülési mérkőzést játszottuk. Az első félidőben ellenfelünk a mi eladott labdáinkból került helyzetbe, ezen feltétlenül javítanunk kell, de a játékosok hozzáállásával elégedett vagyok. A helyzetek alapján a döntetlen igazságosabb eredmény lett volna.