Az edző, akivel négy meccsből ötöt nyert a Nyíregyháza  - Balogh Zoltán 50 éves

Pár éve, amikor a Szpari másodedzőjének nevezték ki, az együttes megtáltosodott. Így aztán készült róla egy cikk, melyben azt írtuk „ amióta az első csapatnál dolgozik, négy meccsből ötöt nyert a Spartacus”. Pár perc alatt híressé tettük a fordítva írt statisztikával, a kommentekben azonnal a fél ország őt akarta szövetségi kapitánynak…

Kimondani is furcsa, de Balogh Zoltán a napokban lett 50 éves. Szinte ugyanolyan mint játékosként, alig változott. A futball iránt érzett szerelem már kisgyermek korában adott volt, ami édesapjához, Balogh Zoltán, "Pasla" nevéhez köthető. Futballista családba született, így adott volt a vonzódás és a labdaérzék. Nagykállóból bekerült a Nyíregyházi Móricz Zsigmond Általános Iskolába, az akkori foci suliba, ahol Tóth János keze alá került, majd a Nyíregyházi Spartacusban folytatta futball pályafutását Madalina György, Gajdos Gábor irányítása alatt, ahol hamar korosztályos válogatott lett. Felnőtt pályafutása során több futball klubbot is erősített játékával, Gávavencsellőn és Nagykállóban is játszott. Majd 1996. nyarán a Stadler FC edzője, Sándor István hívására Akasztóra szerződött. Az akasztói pályafutást követően Nyíregyháza és Nyírbátor következett. 2003. óta edzősködik a Bozsik József Labdarúgó Akadémián, ahol kiérdemelte áldozatos, kemény munkájával a kollégák, az akadémisták és szüleik elismerését.

Az elmúlt 18 év alatt több száz futballozni vágyó gyermeknek adta át a tudását, edző kollégái is sokat adnak véleményére, mai napig gyakran kérnek tőle segítséget. A hétvégente megtartandó színvonalas Bozsik programot több mint 10 éven át bonyolította le egyedül, és ő állt a háttérmunkák mögött is. A gyerekek, szülők és kollégák nagy része hozzá fordul elsőként, legyen szó futballról, vagy nevelésről. Az általa nevelt, edzett gyerekek magas színvonalú képzésben vehettek részt. A szigorú, de kellemes légkörben eltöltött edzések meghozták a munka gyümölcsét, hiszen játékosai közül több is bekerült a korosztályos válogatottba. Magánélete is példaértékű a gyerekek számára. Mindenki abban bízik, hogy még sok nyíregyházi tehetség kerül majd ki a kezei közül.