Az aranyért csatázhatnak a röplabdások - Legyőzte az Újpestet a Fatum Nyíregyháza

A női röplabda Magyar Kupa első elődöntőjében a Fatum Nyíregyháza az Újpest ellen lépett pályára szombaton Budapesten. A tét a fináléba kerülés volt. 
Gyors ütésváltásokkal indult a meccs, 5-5-ig a mieink vezettek, majd fordítottak a lilák jó nyitásokkal és blokkokkal, és 11-5-re megléptek, így Németh Szabolcs korán kikérte mindkét idejét. Ez használt, mert megindult a Nyíregyháza, és zsinórban négy pontot szerzett. Egyenlíteni viszont nem sikerült, jó sáncokkal megint az UTE került előnybe, 19-14-es fővárosi vezetéssel indult a szett hajrája. Innen kezdte meg a kapaszkodást a Fatum, és Vasileva ütésével 20-20-nál utolérte az Újpestet. 23-23-nál Ortiz blokkolt nagyot, így játszmalabdához jutottak a mieink, de nem sikerült élni vele. Sőt, a liláknak lett szettlabdájuk amit értékesítettek, és nyerték az első játszmát. 


A második felvonás nem indult jól, 7-1-re vezettek a budapestiek, és megint korán időt kellett kérnie a nyíregyházi vezetőedzőnek. Sikerült rendezni a sorokat, 8-10-nél már csak két pont volt a hátrány egy 6-0-s  rohamnak köszönhetően. Főleg Varga játszott jól, Francesco remek labdákkal szolgálta ki, így sikerült átvenni a vezetést. Izgalmasan alakult a játszma, 18-19-el indult a hajrá, majd 20-23-nál hárommal vezetett az UTE, majd két játszmalabdája volt. A másodikat értékesítették, így ezt a játszmát is megnyerték. 
A harmadik szett négy nyírségi ponttal indult, és ekkor jól játszottak a mieink. Folyamatosan nőtt a különbség, irányította a játszmát a Fatum. Radosová nyitásai után már 17-7 volt az állás, nagy volt a különbség ekkor a csapatok között. Végül nyerte is a játszmát Ortiz blokkjával a Nyíregyháza, és szépített. 
A negyedik felvonás elején egymás után estek a pontok, 7-7-ig jobbára a Nyíregyháza vezetett, de mindig egyenlítettek a lilák. Pintér remek blokkja után viszont 13-9 lett az állás, és stabilan játszottak a mieink. Egy percre sem lehetett hátradőlni, az UTE ott volt a Fatum nyakán, 18-17-el indult a hajrá. Radosová egy bombával, majd Ortiz egy blokkal nyugtatta meg a kedélyeket, végül nyerte a játszmát a Nyíregyháza. 


A döntő szettben villámrajtot vettek a mieink, Lacombe ásza után már 4-1 volt az állás. Ortiz ütése után 8-4-el fordultak a csapatok, magabiztosan játszott a Nyíregyháza és játék minden elemében jobb volt. Nyerte a döntő szettet a Fatum, és vasárnap 19 órától az aranyéremért játszhat. 

Fatum Nyíregyháza – Újpest 3-2 (-26, -25, 13, 19, 8 )

Nyíregyháza: Najdic 1, Ortiz 12, Pintér 13, Vasileva 14, Radosová 22, Lacombe 13
Csere: Tóth F., Tóth D. (liberók), G. Francesco 1, Inneh-Varga 8, Fuchs, Klaric 2, Lászlop

vezetőedző: Németh Szabolcs 
 

Fotó: MRSZ Facebook