Az állapotfelmérést és megelőzést tekinti elsődlegesnek a Szövetségben képviselőjelöltje

Sajtótájékoztatót tartott kedden a Szövetségben Nyíregyházáért, melyen a szerveződés MSZP-s polgármesterjelöltje, Jeszenszki András bejelentette, új sorozatot indítanak el önkormányzati képviselőjelöltjeik bevonásával.

Elsőként dr. Ujhelyi János kapott szót, aki elmondta, 1980 óta él Nyíregyházán, azóta dolgozik az alapellátásban, így látja a kitörési lehetőségeket. Ujhelyi háziorvosként dolgozik, s az elmúlt öt évben a szociális bizottság tagja volt, ahol elmondása szerint tett észrevételeket, ám a jelzések nem elegendőek. Szerinte egyre betegebbek az emberek és a gyógyítás lehetőségei szűkülnek, az egészséghez való hozzáállásban is változás szükséges, elkerülhető betegségekben tízezrek halnak meg. Dr. Ujhelyi János azt mondja, a lényeg, hogy mennyi az egészségben eltöltött évek száma, e téren országosan is vannak hiányosságok. Ő tenni szeretne a város egészségügyi helyzetéért, ezért is vállalta a jelölést. Szerinte az első lépés egy hiteles alapállapot-felmérés, az egészségügy pedig a szociális helyzettel szoros összefüggésben van, fontos lenne annak javítása, az elesettek felemelése. Elsődlegesnek tekinti a megelőzést. Dr. Ujhelyi János úgy látja: sok jó dolog történt, de további lépésekre van szükség.

Dr. Ujhelyi János, a Szövetségben Nyíregyházáért képviselőjelöltje elmondta:

Látom, és nagyon örülök azoknak a törekvéseknek, amelyek a kondiparkokat jelenti, az idősek úszási, mozgási lehetőségét, a különféle megmozdulásokban való lehetőségeket. Ezek nagyszerű dolgok. Örülünk az egészségügyi fejlesztéseknek, az épületeknek, a műszerezettség javításának. Ugyanakkor meg nem látom azt a koncepciót, hogy valójában ez egy alapállapotból kiinduló, szükséglet felmérésen alapuló és valahova eljutni szándékozó törekvés lenne.