Az áldozattá válás tüneteinek felismerése - Erről tartottak előadást
Az áldozattá válás tüneteinek felismerése

Az áldozattá válás tüneteinek felismerése, a célorientált segítségnyújtás címmel hallhattak előadást a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény szakemberei. A cél az volt, hogy az ilyen jellegű problémákat is tudják kezelni, és segítséget is nyújthassanak.

 

A Családok és Gyermekek Átmeneti Otthonában dolgozó szakemberek gyűltek össze a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény székhelyén, hogy bővítsék ismereteiket az áldozattá válás tüneteinek felismerése, a célorientált segítségnyújtás témakörében. Dr. Nagy Erzsébet a Nyíregyházi Gyermekjóléti Alapellátási Intézmény igazgatója hangsúlyozta, a legfontosabb, hogy a munkatársaik olyan információkat kaphassanak, amelyekkel az ilyen jellegű problémákat is tudják kezelni, és segítséget is nyújthassanak.

Páll Sándor a Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztályának munkatársa többek között elmondta,

A rendőrség mindennapi munkájában a megelőzés is fontos szerepet kap. Súlyponti kérdésként kezelik a gyermekek, a fiatalkorúak és a családok védelmét. A megelőzésben nagyon fontos a társadalmi összefogás, a szakmai jelzőrendszer jó működése, de a legjobb az, ha családon belül figyelnek oda egymásra.

Az előadás után a résztvevők az őket érintő, vagy általuk fontosnak tartott témában kérdéseket tehettek fel, valamint elmondhatták saját tapasztalataikat.