Az akadályversenyek megszállottja

Miután újra elbánt a hurrikánnal, nekivágott az éjszakai sprintnek is a nyíregyházi spartanos

A nők nagy része rajong a divatos cipőkért, a szép ruhákért, a különleges ékszerekért és a kozmetikumokért, és olyan is akad, akit a mászás, a kúszás, a függeszkedés, a cipelés, a húzás és a gördítés hoz lázba, olykor tűzön, vízen, sáron, s dróton keresztül. A nyíregyházi Suga Tímea nélkül szinte már aligha rendeznek Spartan Race versenyeket Magyarországon. 2018-ban indult először akadályversenyen amatőrként, mára pedig rutinos spártai harcos lett belőle. Olyannyira, hogy a váci versenyen miután a 74 éves Luival beért a célba, elbánt a hurrikánnal és az éjszakai sprintet sem hagyta ki, mindezt 24 óra leforgása alatt.

Szinte mindenki életében előfordul legalább egyszer, hogy tehetetlenségében nem tud mást tenni, csak várni. Várni, hogy a dolgok jobbra forduljanak. A Spartan-nagykövetként ismert Suga Tímeát közel egy éve tiltották el a versenyzéstől egy súlyos tüdőbetegség miatt. Neki azonban úgy hiányoztak már az akadályok, mint másnak a víz egy forró nyári napon, így ahogy zöld utat kapott orvosától, olyannyira belevágott a versenyzésbe, hogy 24 óra leforgása alatt 3 futamot is teljesített.

– A közelmúltban Vácott rendezték meg a Spartan Sprintet, amelyen a hosszúra nyúló betegségem után én is elindulhattam. Az első futamot a 74 éves Kőszegi Lajossal teljesítettem, akiről egyébként azt kell tudni, hogy Magyarország egyik legidősebb spartanosa. Ezt követően, néhány órányi szünet után elindultam a Hurricane Heat nevű futamon, amelynek a lényege az volt, hogy nemcsak fizikálisan, de mentálisan is megtörjenek. A bokámhoz 6 kg-os kettlebellt láncoltak, a Dunából megtöltött vedérrel kellett katonai feladatokat teljesíteni. Amikor beértem, éreztem, hogy van még bennem erő, ezért elindultam az éjszakai sprinten is.