Kétszer kétmillió négyzetméter

Nyíregyháza belterületén 1.993.579 négyzetméter zöldfelület, valamint 1.998.633 négyzetméter külterületi rész tartozik a NYÍRVV Nonprofit Kft. kezelésébe. A fűnyírás gyakorisága nagyban függ az időjárási tényezőktől, és van egy előre meghatározott sorrend is – kaptuk a tájékoztatást a városüzemeltető társaságtól.

A nyírás gyakoriságát az időjárási tényezők nagyban befolyásolják. A sűrűbben lakott és a turisztikai szempontból kiemelt területeken (belváros és Sóstó) intenzívebb a kezelés, évi akár 12 alkalommal, az egyes városrészeken (Malomkert, Jósaváros stb.) akár 8, továbbá a külterületen akár 6 alkalommal is történik fűnyírás.

Géppel és kézzel

Az időjárás mindig befolyásoló tényező, mint az idén a sok eső. Egy-egy adott területen először fűgyűjtővel ellátott professzionális fűnyíró gépekkel végzik a fűnyírást, illetve előnyírást, majd ezt követi a kézi igazítás a fák, padok, szelencék, oszlopok, parkolók környezetében. Esetenként előfordul, hogy a gépi és a kézi nyírás nem ugyanazon a napon történik. Ezzel együtt szívesen veszik a lakossági jelzéseket is. A varos­uzemel­te­tes@nyirvv.hu e-mail-címen, valamint a Nyíregyháza Applikáció felületén is van lehetőség az észrevételek bejelentésére.