Autómentes Nap Nyíregyházán? Idén is lesz, bringázással, színes programokkal!
Autómentes Nap Nyíregyházán? Idén is lesz, bringázással, színes programokkal!

Minden eddiginél több település csatlakozik az idei Autómentes Naphoz! Több mint 200 millió forint támogatási igényt nyújtottak be az Európai Mobilitási Héthez és Autómentes Naphoz kapcsolódó programok szervezéséhez a települések.

Az idén is környezetbarát és fenntartható városi közlekedés népszerűsítését célzó rendezvény több napon keresztül zajlik az ország megannyi településén, szeptember 16-a és 22-e között. A szabolcsi megyeszékhelyen 18-án, szerdán tartják az Autómentes Napot!

A Kossuth téren és a megújult Bujtosi Városligetben is lesznek programok, már 14 órától. A belvárosban többek között Naninski, a térség legjobb utcaművésze mutatkozik be, majd táncos produkciókat is láthatnak az érdeklődők, lesz trial bemutató és csillámtetoválás is! A kerékpáros felvonulás sem marad el – BRINGÁRA NYÍREGYHÁZA!

A Bujtosi Városligetig, majd vissza a Kossuth térre – együtt tekerhetünk majd kétkerekű járgányainkkal, közben pedig elstartol a pecsétgyűjtés! Az első 200 résztvevő pólót kap az 5 érvényes pecsét felmutatásával (a két helyszínen 5 programba kell bekapcsolódni!), a Kossuth téri, 18 órakor kezdődő sorsolásnál pedig értékes nyeremények is gazdára találnak majd. A fődíj egy kerékpár!

És hogy milyen pecsételő helyek lesznek például a Bujtosi Városligetnél? Gokart pálya, óriás mászófal, roller verseny, élő csocsó… De sok színes program lesz még, a gyerekeket mega ugrálóvár is várja majd, a nordic walkingot is ki lehet majd próbálni, kutyás bemutató és mediball bemutató, íjászat, egészségügyi állapotfelmérés és tanácsadás is lesz.

A belvárosban pedig ökojátékok, KRESZ teszt és interaktív foglalkozások is várják majd az érdeklődőket. 17 órától pedig ingyenes REALMEN koncert is lesz! Bringára fel!

Szerző: Rutkai