Ausztrál ház nyílik a Nyíregyházi Állatparkban

Még édesanyja biztonságot nyújtó erszényében bújik meg, de már ki-kidugja fejét a Nyíregyházi Állatpark pici Bennett-kenguruja, úgy szemléli a nagyvilágot. Nem ő az egyedüli apróság a kengurucsaládban, bőséges volt a szaporulat, már 14 tagú a család. A Bennett-kenguruk mostantól a Nyíregyházi Állatpark Ausztrál házának lakói, az erszényes állatokat már évek óta láthatják a sóstói kert látogatói, most viszont új helyre költöztek.

 

SZÜLETÉSNAPI MEGLEPETÉS

 

Az intézmény idén ünnepli 20. születésnapját, s ebből az alkalomból minden hónap 20-án meglepetés várja a látogatókat. Most az Ausztrál ház megnyitásával kedveskednek a nagyközönségnek.

 

KENGURUK, KÜLÖNLEGES MADARAK ÉS DINGÓK

 

Az Ausztrália élővilágát bemutató új látványosság a Bennett-kenguruk mellett több olyan állatot mutat be, amelyeket a látogatók már megcsodálhattak Sóstón, de érkeztek új lakók is. Látható többek között a Föld legnagyobb erszényes állata, a vörös óriáskenguru, a világ második legnagyobb madara, az emu, a látogatók gyönyörködhetnek a fekete hattyúkban, a színes papagájokban, láthatnak inka-, rózsás- vagy sárgabóbitás kakadut, kacagójancsit, kokaburrát, és megnézhetik a különös külsejű tyúkludakat is. Érdekesség, hogy dingók is érkeztek az állatparkba.

– A dingók igazi különlegességek, hiszen ez idáig itt, a Nyíregyházi Állatparkban ilyen állat még nem volt – mondta Révészné Petró Zsuzsa, az állatkert osztályvezetője. – Ők Ausztrália igazi vadkutyái. Ott az őslakosok nem kedvelik őket, a „juhok hóhérainak” hívják ezeket az állatokat, és folyamatosan irtják őket. A dingók az őslakosokkal együtt háziállatként kerültek az ausztráliai kontinensre, de később megvadultak, és a mostani vadkutyák nem igazán kedvelik az ember társaságát, hatalmas családi kötelékekben élnek, és védik a területüket is.

Az Ausztrál ház május 20-án, szombaton nyitja meg kapuját a nagyközönség előtt, a különleges állatok mellett növénytárlattal és fotókiállítással is várják a látogatókat.

F. A.

(Fotó: internet)