Átmenetileg megszűnik a ködös idő

A látási viszonyok javulnak, de délutánig még jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, inkább csak hosszabb-rövidebb napos időszakok lehetnek a frontális felhőzet érkezése előtt – írja az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Elszórtan – nagyobb eséllyel a nyugati, délnyugati tájakon, valamint az északkeleti megyékben – kisebb eső, zápor is előfordulhat. Délután a front mögött északnyugat felől már határozottan csökken a felhőzet, a Dunántúl északnyugati részein még pár órára kisüthet a nap. Az északnyugati szél megélénkül. A legmagasabb nappali hőmérséklet 9 és 17 fok között valószínű, délkeleten lesz melegebb. Késő estére 5 és 11 fok közé hűl le a levegő.

A legtöbb helyen átmenetileg kiderül az ég, majd hajnalban fátyolfelhők érkeznek, illetve a keleti megyékben maradhatnak erősebben felhős tájak is. Késő este legkésőbb keleten is megszűnik a csapadék. Főként a Dráva mentén és az északi völgyekben pára, köd képződik.

Az éjszaka második felében mindenütt mérséklődik a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire 4 és 10 fok között várható, de a nyugati határvidéken és az északi völgyekben ennél néhány fokkal hidegebb is lehet.

 

Forrás: hirado.hu