Olimpiai bajnok Nyíregyházán!
Fotó: Szarka Lajos

Folytatódott Nyíregyházán a Példaképek közelről program. Az Aqua SE vízilabda együttese évek óta hív vendégeket a szabolcsi megyeszékhelyre, hogy népszerűsítse a sportágat. Számos olimpiai vagy világbajnoki érmes sportoló mesélt már pályafutásáról, így többek között Benedek Tibor, Keszthelyi Rita vagy éppen Gangl Edina mondta el mit adott nekik a vízilabda. Ezúttal Märcz Tamás olimpiai bajnok, kétszeres EB aranyérmes, világkupa győztes volt a vendég. Az Evangélikus Kossuth Lajos Gimnáziumban és a Zrínyi Ilona Gimnáziumban is megtelt az előadásra fiatalokkal a terem.

- Nekem a vízilabda adott szinte mindent. Kapcsolatokat, sikereket, barátokat. Fontos, hogy a fiatalok megismerjék a sportágat, mely mind férfi mind női vonalon sok sikert hozott az országnak - mondta Märcz Tamás.

A szakember pár hónapja még a férfi válogatott szövetségi kapitányaként dolgozott, és bár nem távolodott el a vízilabdától, már hiányzik neki az edzősködés. Az Aqua SE örömmel hív meg hasonló ismert sportolókat a jövőben is. 

- Szerencsére vannak támogatóink akik segítik a munkánkat, így köszönet a Dózsa Delikátesznek és Pazonyi György olimpia kutatónak is, hogy ma itt lehet Märcz Tamás. A klubunk számára nagyon mozgalmas volt az elmúlt néhány hét, de örülünk annak, hogy újra a Városi Sportuszodában dolgozhatunk - mondta Szakács Roland, az Aqua SE elnöke. 

Az Aqua SE korosztályos csapatai folyamatosan vívják bajnoki meccseiket, és most hazai környezetben is medencébe ugorhatnak majd.  

Kapcsolódó galéria

Vízilabda a Kossuth gimnáziumban