Atlétikai Centrum - Jól vizsgázott első felnőtt versenyén a létesítmény

Jól vizsgázott az Atlétikai Centrum. Első alkalommal rendeztek rangos felnőtt versenyt a létesítményben. A Szuper Liga viadalon Márton Anita személyében olimpiai érmes is részt vett. 

Utánpótlás verseny házigazdája volt már a nyíregyházi Atlétikai Centrum, a napokban viszont rangos felnőtt viadalt rendeztek az új létesítményben. A Szuper Liga sorozat keretében az ország különböző pontjairól érkeztek versenyzők. Többek között indult az olimpiai érmes Márton Anita is, aki két számban, diszkoszban és súlylökésben is győzött. Jó egyéni eredményekben nem volt hiány, és az Atlétikai Centrum informatikai rendszere is jól vizsgázott, így az eredményeket folyamatosan, élőben nyomon lehetett követni az interneten keresztül. 

- Minden rendben működött, és szép számban érkeztek sportolók Nyíregyházára. Mindenki elégedett volt a visszajelzések alapján, sokan tervezik, hogy a téli felkészülés során itt edzőtáboroznak majd – mondta Vas László szakágvezető. 

Nyíregyházi szempontból is jól sikerült a verseny, Kerekes Dóra második lett, Szikszai Róbert és Tóth Balázs viszont győzött diszkoszvetésben illetve súlylökésben. Az Atlétikai Centrum lehetőséget biztosít arra is, hogy a gyerekekkel megismertessék a sportágat. A 6-10 évesekkel játékos formában egy külön edző foglalkozik. Ez jó alapokat teremthet a folytatást illetően. A versenyzők számára a szabadtéri idény a végéhez közeledik, az olimpiai szereplés után viszont Helebrandt Máté még nem pihenhet. Ő ősszel kvalifikálhatja magát a következő világbajnokságra, így a játékok után továbbra is edzésben maradt.