Paralimpia - Tarjányi István párbajtőrben szerepelt Tokióban

Folytatódott a paralimpia Tokióban. A nyíregyházi színeket Tarjányi István képviseli, aki kerekesszékes vívásban a kard 8. hely után csütörtökön párbajtőrben versenyzett. Ezúttal nem sikerült olyan jól a csoportkör István számára - két meccsén is 5-4-re kapott ki és egy találkozón győzött - így nem jutott tovább a kieséses szakaszba. Tarjányi István élete első paralimpiáján vett részt. 

- Szívből gratulálunk Tarjányi István első paralimpiai szerepléséhez, annak ellenére hogy a szerencse párbajtőrben sem állt az oldalára. Nagy dolog, hogy a semmiből 10 év kemény munkája árán részese lehett a világelit viadalának. A folytatásban még nagyon szép eredmények vannak benne! Gratulálunk Veres Amarillának is, szakosztályunk volt versenyzőjének, aki bravúros vívással paralimpiai bajnoki aranyéremet nyert ma párbajtőrben.
Amarilla 2008-ban épként kezdett kardozni nálam, Pákey Bélánál.
2013-ban edzői gyakorlatra jelentkezett hozzám Nyíregyházán. Mivel emlékeztem rá, hogy elmondása alapján mozgássérült, buzdítottam a kerekesszékes vívás elkezdésére. Rióban még nem volt női kard szám, ezért főleg párbajtőröztünk és 2016-ban Rióban a női párbajtőr csapattal bronzérmes, egyéniben 5. lett. 2018-ban Budapestre költözött és a BVSC-ben folytatta pályafutását, amit ma megkoronázott
- mondta Pákey Béla edző. 

A sportolók a jövő hét elején érkeznek vissza Magyarországra.