Átadták a négysávosra bővített Szegfű utcát

Dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere és dr. Adorján Gusztáv önkormányzati képviselő vágta át ünnepélyes keretek között a szalagot a Szegfű utcán. Ezzel hivatalosan is átadták ezt az útszakaszt a városlakók számára. A tereprendezési munkálatok idén augusztus végén kezdődtek, majd szeptemberben indultak az építési folyamatok a közlekedés folyamatos fenntartása mellett. A projekt tartalmazta a közúti burkolat 2x2 sávosra történő bővítését a Hunyadi utca és az István utca közötti szakaszon, míg az István utca és a László utca közötti szakaszon az aszfalt felújítása történt meg. Az út északi oldalán kialakításra került a gyalog- és kerékpárút, így a kerékpárosok részére a közlekedés már a Hunyadi és László utca közötti teljes szakaszon biztosított. A déli oldalon résfolyók elhelyezésével megoldottá vált a csapadékelvezetés, valamint megtörtént a járda felújítása is, ezáltal az akadálymentes közlekedés biztosított az út déli oldalán is. A Szegfű utca - Géza utca, és a Szegfű utca - István utca kereszteződéseiben hangos jelzőlámpás csomópontok kerültek kialakításra, ezzel is biztosítva a forgalom zavartalan lefolyását, valamint a gyalogosok, a kerékpárosok, illetve az autósok biztonságos közlekedését is.

További képekért kattintson a fotóra!

Dr. Adorján Gusztáv önkormányzati képviselő elmondta, nagy szükség volt a fejlesztésre, több alkalommal panaszkodtak az itt élők a nagy forgalom, a megfelelő szélességű járda hiánya és a belvíz miatt.

Az egyik Szegfű utcai üzlettulajdonos szerint már egy régóta elhúzódott probléma oldódott meg a fejlesztéssel.

A Szegfű utcán kívül, a mintegy 950 millió forintos közlekedésfejlesztési projektcsomag tartalmazza még a Törzs utca, a Semmelweis utca, a Szalag utca, a Lujza utca illetve a Bottyán János utca fejlesztését is. Ezeken a területek 2017-ben kezdődnek majd a munkálatok.

Kanócz Rita

(Fotó: Szarka Lajos)