Asztalitenisz verseny - a megye több pontjáról érkeztek csapatok Nyírszőlősre

 Teljesen megtelt a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Iskola tornaterme fiatalokkal. 13. alkalommal rendezték meg a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei kollégiumok asztalitenisz versenyét. 18 csapatból 150 diák vett részt a tornán.

- Egy-egy ilyen verseny jó alkalom a kapcsolatápolásra is. A kollégium vezetői ilyenkor találkozhatnak, és számos téma szóba kerül, többek között a fiatalok sportolása is - mondta Tamás Csaba a Szőlőskerti Angol Kéttannyelvű Iskola tagintézmény vezetője

Első alkalommal volt emléktorna a verseny, a közelmúltban elhunyt Verebélyiné Tóth Marianna tiszteletére. Több mint egy évtizeddel ezelőtt ő volt az első, aki megszervezte az eseményt. A lányai is részt vettek a mostani tornán.

- Ez a verseny az ő álma volt, mindig is szerette és támogatta a sportot. Imádta az asztaliteniszt, gyerekként fel sem értük az asztalt, de már tanított bennünket. Szívesen dolgozott a kollégista gyerekekkel, ez a torna pedig egy méltó örökség számára, hogy idén is megrendezésre került – mondta Verebélyi Olga.

A Szőlőskerti Iskolában sok fiatal sportol. Az asztalitenisz mellett népszerű a labdarúgás és a kézilabda is, utóbbiban a Kölcsey DSE NB-II-es csapata többször is tartott közös edzést a nyírszőlősi fiatalokkal. A jövő héttől pedig elindul a kosárlabda szakkör, az intézmény vezetése bízik abban, hogy a diákok közül sokan járnak majd edzésre.

Dankó László