Aszfaltozás Oroson – A héten befejezik a munkát a Felhő utcán és a Felhő közben

A héten befejeződhet az aszfaltozás a Felhő utcán és a Felhő közben. A városüzemeltetési társaság több mint 94 millió forintból korszerűsíti az említett szakaszokat. A munkálatokhoz a lakók térítésmentesen lemondtak saját területük egy részéről, a nemrégiben bejelentett, ötmilliárd forintos útfelújítási programhoz is szükség lesz az ehhez hasonló együttműködésre.

 

Az útfelújítások vagy útépítések sok esetben az ott lakók kérésére indulnak el, jó példa erre az orosi Felhő utca, illetve Felhő köz. Az itt lakók körülbelül 3-4 évvel ezelőtt keresték meg a NYÍRVV-t, illetve az önkormányzatot, hogy szeretnének aszfaltutat. Hosszú előkészítési munka előzte meg a kivitelezést, az önkormányzat pedig jelezte az ott lakóknak, hogy csak abban az esetben tudnak utat építeni, ha térítésmentesen átadják azokat a területeket, amelyek szükségesek a munkálatokhoz.

Hamarosan elkészül az út

„Itt, ebben az utcában ezt a lakók megértették, átadták a területeket, így el tudtuk kezdeni idén szeptember elején az útépítést. Közel 900 méter hosszban kerül szilárd burkolat a korábbi földút helyére. A kivitelezési költség kicsivel több mint 94 millió forint nettóban” – mondta Dicső Péter, a NYÍRVV Nonprofit Kft. közterület-kezelési igazgatója.

A Felhő köz aszfaltozása már elkészült, a Felhő utcán folyamatban van a munka. A hét végére várhatóan már a takarítási munkálatokkal is végeznek, a szerződés szerinti határidő egyébként december 15-e.

Fontos az együttműködés

Az elmúlt évek tapasztalata azt mutatja, egyre több helyen megértik az ott lakók, hogy szükséges az együttműködés a városüzemeltetési társasággal.

„Így tudtuk idén megépíteni a Gálya, illetve tavaly a Füredi utcát Kistelekiszőlőben, és most a kormány által biztosított ötmilliárd forintos útépítési keretből is ott tudunk majd utakat építeni, ahol a lakók ezt megértik és átadják térítésmentesen a területeket” – tette hozzá Dicső Péter.

A nagyszabású felújítási csomag előkészítési munkálatai már folyamatban vannak, pozitív példa a Szamos utca, ahol már a lakók közel száz százalékával megegyezett a városüzemeltetési társaság.