Aszfaltos utat építenek a Kacagó utcán – Legkésőbb október közepére elkészül a beruházás

A Kacagó utcán is dolgoznak a szakemberek, hamarosan új, aszfaltos út épül Borbánya egyik szélső utcájában. A lakosság örül a beruházásnak, a terület önkormányzati képviselője úgy nyilatkozott, korábban többen is megkeresték az útépítés miatt, évek óta nagy volt az igény a fejlesztésre.

Dolgoznak a gépek Borbánya egyik szélső utcájában, a Zemplénkő Kft. kivitelezésében épül aszfaltos út ezen a szakaszon is. Összetett műszaki tartalom várta a szakembereket a munka kezdetén.

Folyamatban az útépítés

Közel 250 méter hosszon zárt csapadékvíz-elvezető rendszer épül, aminek egy része elvezető, egy másik része szikkasztó, ami azt jelenti, hogy helyben szikkasztjuk a csapadékvizet, szikkasztó aknákkal és szikkasztó csatornákkal. A Kacagó utcán feladatunk még elektromos kiváltás és közvilágítási hálózat építése is. A Kacagó utca hosszú 400 méternél kicsivel több, jelenleg csatornaépítési munkálatokat végeznek a kollégáim, illetve az elektromos hálózat kiváltási munkái vannak most folyamatban és előkészítésben.” – nyilatkozta Löki Zsolt, a Zemplénkő Kft. fő-építésvezetője.

A kivitelező tájékoztatása szerint a munkálatok várható befejezése szeptember vége, október közepe.

Több út is épül

Erre a városrészre szintén több forrás is érkezett az ötmilliárd forintos útépítési programból, így ezen a területen három aszfaltos utca is épül.

A másik területünk Nyírjesen a Jó utca, ez is egy bár nem olyan hosszú utca, de sokan laknak ott és nagyon örülnek ők is, hogy végre bekerült az utcájuk ebbe a programba, illetve van még egy másik utcánk is. Nagyszálláson az Apadó utca, ez egy elég hosszú utca lesz. A Borsos utca folytatásában megtörténik Nagyszálláson is egy egészen szép fejlesztés.” – mondta Bajnay Kornél önkormányzati képviselő.

Örül a lakosság

Az ötmilliárd forintos programból lakóutcákat alakítanak ki a város különböző pontjain, olyan területeken, ahol a lakosság partner volt a fejlesztésben.

Nagyon örülünk a beruházásnak, nagyon sok levelet kaptam annak érdekében, hogy ezek az utcák készüljenek el. Itt az egyik legfontosabb utca a Kacagó utca, ahol most is folynak a munkálatok. Ez egy gyűjtő utca, itt a Szőlő utca és a Szőlő zug, illetve a Csárda utcával történő Alma utca és a Csárda utca közötti összeköttetés is megvalósul. Ezáltal a nyírjesiek is kicsit könnyebben tudnak akár az iskolához is eljutni.” – tette hozzá a képviselő.

Az önkormányzat ötmilliárd forintos vissza nem térítendő támogatást kapott a Belügyminisztériumtól még 2020 végén, ennek előzménye, hogy a városvezetés 2013-tól a tartalékok egy részéből az utak aszfaltozásához szükséges kiviteli terveket tudott megrendelni, ennek köszönhetően épülhet ennyi aszfaltos út a város számos pontján.

Kapcsolódó galéria

Útépítés a Kacagó utcán