Aranyéremmel tértek haza a nyíregyházi nyugdíjasok
A cívis városban tartott Nyugdíjas Olimpián 12 város csapatát utasította maga mögé a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség tízfős csapata.

Pezsgővel és tortával köszönte meg a város vezetése a nyíregyházi nyugdíjasoknak a Debrecenben elért nem kis eredményt. A Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség tagjai ugyanis aranyéremmel tértek haza arról a megmérettetésről, amelyben a cívis város minél alaposabb ismeretéről kellett számot adni.

 

Lokálpatrióta büszkeség

 

A hasonló megmérettetéseken általában az ovisok és a nyugdíjasok a legaktívabbak, és talán emiatt eredményesebbek is.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az elmúlt évek tapasztalata alapján engem nem is lepett meg az eredmény. Külön öröm, mert először vettek részt ezen a versenyen és rögtön meg is nyerték. Olyan lokálpatrióta büszkeséggel mentek és jöttek is vissza, hogy ez példaértékű – ismerte el a nyugdíjasok teljesítményét dr. Kovács Ferenc polgármester.

 

Mindent Debrecenről

 

– A nemzetközinek is tekinthető versenyre 12 város, köztük két határon túli, Nagyszalonta és Nagyvárad is nevezett. A 10 fős csapatok szellemi és ügyességi kategóriákban mérték össze tudásukat. Debrecen nevezetességei, hírességei, az utolsó öt év fejlesztése, a városban élő költők, írók, művészek, valamint a már onnan elkerült alkotók, egészségügyi totó és játékos ügyességi vetélkedők adták a verseny gerincét – fogalmazott Virág Gyuláné, a Nyíregyháza és Térsége Nyugdíjas Szövetség tagja, a verseny résztvevője.

 

Alapos felkészülés

 

A nyíregyháziak öt Debrecenről szóló könyvet néztek át a kéthetes felkészülés során, a zenétől a történelmen keresztül a napi politikai eseményekig bezárólag. Sőt, az eredményes szereplés érdekében két póttag is elkísérte őket a cívis város Tóth Árpád Gimnáziumában tartott vetélkedőre.


Debrecen harmadik

 

A megmérettetésen a második helyet a szegediek szerezték meg, a házigazda Debrecen csapata pedig a jelképes dobogó harmadik fokára állhatott.

Piszár Tünde

(Fotó: Szarka Lajos)