Április 24-én csapódik fel először a rajtszalag

Április 24-én rendezik idén az első salakmotorversenyt a megyében. Rangos mezőny érkezik, nyáron pedig EB és GP viadalokat is tartanak a Speedway Ringen. Jelenleg is zajlanak a fejlesztések a létesítménynél. 

Április végén elindul a Nagyhalász Speedway Ringen is a salakmotoros idény. A pálya készen áll a versenyzők fogadására, akár már most hétvégén is rajthoz állhatna a mezőny. Bár jelenleg még zajlik a világítás építése, ez nem befolyásolja a rendezést, viszont a nyári futamokat már szeretnék később kezdeni, villanyvilágítás mellett. A parkolók is elkészültek, így kényelemesen közelíthetik meg a pályát a szurkolók. Április 24-én a MACEC Kupával indul a 2022-es szezon.  

- Máskor korábban kezdünk, április közepén már tartunk versenyt. Most felülírta mindezt, hogy 23-án Goricanba kell mennünk egy tesztversenyre, így onnan visszaérve másnap tartjuk a MACEC Kupát. A tervek szerint 24-én 15 órakor csapódik nálunk a rajtszalag - mondta Albók József, a Nagyhalász Speedway Ring tulajdonosa. 

Rangos mezőny érkezik, a tervek szerint lengyel, szlovák, bolgár, cseh és magyar motorosok indulnak majd. Nyáron beindul a nagyüzem, szinte minden hónapra jut egy komoly verseny. Május 21-én az egyéni  EB-kvalifikáció következik. Június 11-én jön az év legrangosabb viadala, a GP-kvalifikáció, majd július 9-én páros EB elődöntő házigazdája lesz a pálya. Szeptember 19-én U19-es EB döntő helyszíne lesz a létesítmény, október 29-én pedig a magyar-szlovén bajnokság záróversenyét tartják Nagyhalászban. Bárány Márk és Fazekas Dennis mellett Milen Manevvel is tárgyal a nagyhalászi klub vezetése a napokban, hogy a Speedway Ring színeiben induljon majd idén.