Angol szónokverseny a Krúdyban

 – A megmérettetésre február 22-én került sor gimnáziumunkban és valamennyi versenyző kiválóan felkészült. A diákok ötperces beszédet tartottak az önbizalom fontosságáról. Előadásukat elismert zsűrigárda figyelte, dr. Ajtay-Horváth Magda, dr. Granville Pillar és Soós Noémi értékelték a teljesítményeket, részletesen kidolgozott szempontok alapján – mondta Vass Mihályné a verseny kapcsán, aki több tanuló felkészülését is segítette.

IRÁNY AZ ORSZÁGOS FORDULÓ

A következő, országos fordulón két tanuló vesz majd részt, ők megosztott első helyezést értek el a versenyen. Egyikük a Szent Imre Gimnáziumba járó Szaplonczay Eufémia, akit Nagy Éva készített fel a megmérettetésre, másikuk pedig Radvánszki Ronett, a Krúdy Gyula Gimnázium tanulója, akinek Vass Mihályné segédkezett a felkészülési időszakban.

FELKÉSZÜLT VERSENYZŐK

A többi jelentkező is kimagaslóan teljesített, mindannyian felkészülten vettek részt a versenyen. Noha nem jutott tovább, de második helyezést ért el az Arany János Gimnázium tanulója, Medve Nóra, felkészítő tanára Medvéné Kendi Tímea volt. A dobogó harmadik fokára a Krúdy padjait koptató Szolnoki Dániel állhatott, aki szintén Vass Mihályné tanítványa, akárcsak a negyedik helyezést elérő Takács Félix esetében. Az Eötvös József Gyakorló Általános Iskola és Gimnázium diákja, Csiki Petra pedig ötödik helyen végzett, őt Ficzéné Kovács Zsuzsanna segítette.

JUNIOR KATEGÓRIÁBAN IS ÜGYESEK

Az országos forduló junior kategóriát is hirdetett, ahova szintén két nyíregyházi tanuló jutott be. A háromperces Shakespeare-életművet összefoglaló előadások közül a Kölcsey Ferenc Gimnáziumba járó Jánóczki Renáta szónoklata emelkedett ki, őt Tordáné Nagy Ildikó készítette fel a nagy napra. A másik kiemelkedő teljesítményt Olariu Jennifer eötvösös diák nyújtotta, az ő segítő tanára Ficzéné Kovács Zsuzsanna volt.

Farkas Fanni