Anconai szerelmesek: új tálalásban kerül a nézők elé Móricz Zsigmond Színház egyik legnagyobb sikere

Pénteken este, egyelőre zárt kapuk mögött, a sajtó képviselői már megtekinthették az Anconai szerelmesek legújabb verzióját a Rózsakert Szabadtéri Színpadon. Az Anconai a nyíregyházi színház fennállása óta az egyik legnagyobb siker, és valószínűleg a Keszég László rendezésében készült változat is vonzza majd a nézőket.   

Sokan emlékeznek még arra, hogyan jelent meg Egyed Attila Tomao Nicomackoként. Most több mint 20 év után ez a szerepet megosztva Gulácsi Tamás és Mészáros Árpád Zsolt játszhatja el. A dolog pikantériája, hogy MÁZS a régi előadásban is szerepelt, akkoriban a dadogós vándorzenész Luigi del Soroként. 2024-ben Horváth Viktornak jut a remek feladat. Agnesét Horváth Margit, Luciát Kiss Eszter Júlia, Viktóriát Szabó Nikolett, Drusillát Jenei Judit, Lukreziót Rák Zoltán, Giovannit Tóth Zolka, Dorinát pedig szintén felváltva Kosik Anita és Tőkés Nikoletta m.v. alakítja.

A remek zenés darabot a nagyközönség szombat este 20.30-tól láthatja a Rózsakert Szabadtéri Színpadon.

Vajda Katalin: ANCONAI SZERELMESEK a magyar dalszövegeket írta: Fábri Péter

(zenés komédia)

Rendező: Keszég László

Napfény, azúrkék ég, tengerpart, fülbemászó dallamok… Mindez együtt Itália, a dolce vita, a szépség és a romantika csodálatos földje, ahol bármi megtörténhet, és gyakorlatilag bármi meg is történik, mégpedig rengeteg szerelem, intrika, félreértés, rekeszizmokat nem kímélő poénok és jól ismert slágerek kíséretében. Az egyik legnépszerűbb magyar zenés komédia a legendák homályába vesző félmúltról mesél, a hetvenes évek „Itália-életérzéséről”, amikor a vékonypénzű magyar turisták számára eljutni „Olaszba” a 70 dolláros valutakeretből az álmok álma volt, a mozikat Lollobrigida, Mastroianni, Loren sikamlósan fesztelen, pergő nyelvű filmjei uralták, a sanremói fesztivál melódiái pedig egy egész nemzedék közérzetét határozták meg. Az Anconai szerelmesek habkönnyű története szenvedélyesen és szellemesen vallja, hogy élni voltaképpen nagyszerű dolog, és hogy mennyi örömöt találhatunk egy csésze friss kávéban, egy váratlanul ránk zúduló nevetésben, vagy épp a tenger felől fújó szél zamatában.

Valló Péter és Vajda Katalin virtuózan nosztalgikus komédiája egyszer már meghódította a nyíregyházi közönség szívét, hosszú időn át volt évadok visszatérő sikerdarabja. Ezúttal új felfogásban, Keszég László rendezésében találkozhatnak vele a nézők, új színekkel gazdagítva a jól ismert történetet, a lényeg azonban változatlan: a csupa élet vígjáték, a népszerű muzsika, a felhőtlen szórakozás.

Ensemble: JUHÁSZ REGINA, VÉGVÁRI BOGLÁRKA, SZANYI SZABINA, SZABÓ JÓZSEF, TÓTH DÁNIEL, HOLLÓ ARNOLD

Díszlettervező: ÁRVAI GYÖRGY

Jelmeztervező: SZŰCS EDIT

Dramaturg: LŐRINCZY ATTILA

Koreográfus: GERGYE KRISZTIÁN

Súgó: KOVÁCS KATALIN

Ügyelő: HUGYECZ VIVIEN

Rendezőasszisztens: FÜLÖP ANGÉLA

Rendező: KESZÉG LÁSZLÓ