Amikor a csilláron is emberek lőgtak a kézimeccseken

A 90-es és a 2000-es évek élvonalbeli kézilabdázóinak rendeztek találkozót Nyíregyházán. Több mint ötvenen vettek részt az eseményen. A fő cél a kapcsolattartás volt, de természetesen számos korábbi meccs is szóba került. 

Az 1990-es, 2000-es években rendre megtelt a Bujtosi Szabadidő Csarnok a kézilabda mérkőzéseken. A csapat az élvonalban játszott, és olyan együtteseket is legyőzött mint a Szeged, vagy a Veszprém. Az egykori kéziseknek rendeztek a hétvégén találkozót. 

- Több mint 50-en jöttek el az eseményre, aminek nagyon örültünk. Vannak akik Svájcban, Szlovákiában, Németországban, vagy éppen Izlandon élnek azóta, de az első hívó szóra örömmel jöttek – mondta Tarnavölgyi Gergely szervező.  

Az ország távolabbi pontjairól, sőt külföldről is jöttek egykori játékosok, edzők, vezetők. Bécsi János még mindig játszik, és számára örök emlék marad a Dunaferr elleni mérkőzés. 

- Téli időszak volt, és a nagy havazás miatt a dunaújvárosiak nem értek ide csak három óra késéssel, így este 9-kor kezdődött a meccs, de a nézők közül mindenki itt maradt, több ezren buzdították a csapatot, és nyertünk - mesélte Bécsi János.  

Tóvizi Krisztián főiskolai világbajnok lett Nyíregyházán. Gyerekei is kézilabdáznak, lánya tagja a válogatottnak. 

- Nekem három gyerekem van, mindhárom kézilabdázik. A lányom készül a válogatottal az olimpiára, a nagyobbik fiam Egerben, a kisebbik Balatonfüreden játszik. Minden meccsükön nem lehetek így ott, de igyekszem a helyszínen szurkolni nekik, amikor csak lehet – mondta Tóvizi Krisztián. 

Harsányi Gergely a felnőtt válogatott tagjaként kétszer is negyedik lett az olimpián. Ő Nyíregyházán kezdte pályafutását. 

- Viszonylag későn kezdtem el kézilabdázni Rácz Sándor majd Bartha Dénes kezei alatt 15 évesen, de örülök, hogy később ilyen pályafutást tudhattam magam mögött - mondta Harsányi Gergely.  

Az eseményből szeretnének hagyományt teremteni a szervezők, és minden évben megrendezni.