Álompár kiállítás – Álomból legyen a házasság valóság!

Álompár címmel esküvői kiállítást szervezett a megyei napilap a hétvégén. A Kelet-Magyarország évek óta segít abban, hogy a szolgáltatók és a házasulandó párok egymásra találjanak. Idén közel 60 kiállító fogadta a nagy napra készülő szerelmeseket. A legnevesebb fotós-videósoktól kezdve a ruhaszalonokon át az éttermekig felvonult a szolgáltatók színe-java. Nagy volt az érdeklődés is, 1600-an váltottak jegyet a kétnapos kiállításra.

Ami idén is kiderült, lehet pénztárcabarát módon és nagyvonalúan is lagzit szervezni. A megyei vendéglátóhelyek többsége felkészülten várja a szezont, a kínálat széles, azonban megfelelő időpontot már nem is olyan könnyű találni, mert a nyári a hónapok hétvégéire nagy a kereslet. Érdekes jelenség, hogy egyre több a pénteki lagzi, sőt a vasárnapi sem ritka, főként ha kisebb násznépről van szó.

Az idei Álompár kiállítás különlegességét a Nyíregyházi Egyházmegye szolgáltatta. A görögkatolikusok is standot állítottak, ahol nemcsak az egyházi szertartások menetét lehetett megismerni, hanem a párok megismerkedhettek a házasság jelentőségével és szimbolikájával is.

 

Z. Pintye Zsolt