Állásbörzén vett részt a Nyíregyházi Törvényszék – Idén is népszerűek voltak
A Nyíregyházi Törvényszék közleménye.

A tavalyi évhez hasonlóan a Nyíregyházi Törvényszék idén is képviseltette magát 2019. áprilisában a Miskolci Egyetemen megrendezett XXV. Állásbörzén. A törvényszék a Szakmai Gyakorlati Börzén kínált gyakorlati lehetőséget jogász és igazságügyi ügyintéző szakos hallgatók számára.

A rendezvényen Jakab Nóra, a Miskolci Egyetem oktatásfejlesztési és minőségbiztosítási rektorhelyettese megnyitójában hangsúlyozta, hogy a diploma mellett a karrier lehetőségét is biztosítják, és ez a partnercégek, kiállítók nélkül nem történhetne meg. A rendezvény célja, hogy segítse a hallgatók munkaerőpiacon történő érvényesülését, s közvetítse a vállalati igényeket. Az egyetem a munkáltatók által kínált állásajánlatok meghirdetésével közvetlenül is elősegíti a friss diplomások elhelyezkedését.

Hagyományosan minden évben átadják az Állásbörze Díjat, melyet idén az ÉMÁSZ Nyrt. kapott, mint az egyetemen végzett szakemberek foglalkoztatását leginkább támogató cég.

A Nyíregyházi Törvényszéket a Szakmai Gyakorlati Börzén idén dr. Kaptáné dr. Endrédi Emese és dr. Hutás Nelli bírósági titkárok képviselték. A törvényszék standját leginkább a megyében lakó joghallgatók keresték fel. Az érdeklődők részére a bírósági titkárok részletes felvilágosítást adtak, és közülük többen is jelezték, hogy szívesen töltenék a gyakorlatukat a bíróságon. Nagy népszerűségnek örvendett idén is a törvényszék épületét ábrázoló ajándékcsoki, reprezentációs toll, és sokan megtekintették a bíróság tevékenységét bemutató rövidfilmeket is.