Áll a sátor, várják a nyíregyházi úszókat

Sóstón ismét lefedték az ötvenes medencét. A Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója elmondta, a nyári szezon után leeresztették a nagymedence vizét. Majd a szakemberek kicserélték a megrepedt csempéket és pótolták a hiányzó fúgákat. Amikor ez elkészült, felállították a tavaly beszerzett dupla falú, légtartásos sátrat is a medence fölé. Az ötveneshez, ahogy tavaly is, egy folyosón juthatnak el az úszás szerelmesei.

A hétvégén a sportolók már birtokba vették a medencét. A vízilabdások pedig tétmeccset is játszottak a medencében. A sportolók egy, az önkormányzat és a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. között létrejött szerződés alapján használhatják az ötvenest. Hogy milyen sportesemények vannak a medencében, arról az Aquarius főpénztáránál minden esetben tájékoztatják a vendégeket.

További képekért kattintson a fotóra!

– Az úszók, a vízilabdázók egy beosztott rend szerint használják. Nyilvánvalóan ilyenkor az úszósávok le vannak foglalva a sportolók számára, de erről a pénztárnál az ide érkező turisták, vendégek tájékozódhatnak, hogy mikor milyen edzésprogram zajlik, illetőleg, mikor vannak olyan mérkőzések, amikor részlegesen le van zárva az uszoda, amikor vízilabdaedzés van, akkor viszont keresztben lehet használni a medence másik felét, tehát úszáslehetőség mindenféleképpen adott – mondta a Sóstó-Gyógyfürdők Zrt. vezérigazgatója, dr. Podlovics Roland.

Aki a hideg hónapokban is szeretne úszni, annak nem kell mást tenni, mint elmenni az Aquarius Élményfürdőbe, venni egy jegyet és máris használhatja a nagymedencét. Jó hír, hogy este fél hét után kedvezményes úszójegyet is lehet váltani Sóstón. A medence befedése és a sátor fűtése éves szinten mintegy 20 millió forintjába kerül az üzemeltetőnek. Ennek nagy része a fűtési költségből ered, mivel a sátrat és a medence vizét egy nagy teljesítményű gázkazán segítségével tartják kellemes hőfokon.

Z. Pintye Zsolt

(Fotó: Szarka Lajos)