Áll a fenyő, érkezik a motoros Mikulás és lesz óriáskerék is: jövő hétvégétől már ünnepel Nyíregyháza!

Igazi és teljes adventet kínál ebben az esztendőben a város lakóinak. November 25-től január 1-ig tart nyitva az ünnepi forgatag műsoros estekkel és több mint 50 árus részvételével. Ez időben megjelennek a motoros Mikulások és felállítják az óriáskereket is. December 3-án, advent első vasárnapján aztán a polgármester meggyújtja az adventi koszorún az első gyertyát, és felkapcsolja az ünnepi díszkivilágítást. Szilveszteri utcabál zárja a téli ünnepkört a Kossuth téren.

A város ma délelőtt felállított fenyőfája szomszédságában tartottak sajtótájékoztatót a város vezetői az adventi programokról. Az elmúlt esztendőkben a COVID, aztán az energiaválság miatt szűkre szabott lehetőségek után idén teljes pompájában fénylik majd a belváros. Az adventi hangulatot LED-es díszvilágítás teszi meghitté.

„Karácsony a szeretet ünnepe, az egymásra figyelésé. Próbálunk ehhez olyan körülményeket teremteni itt, a város főterén, ami megkezdődött azzal, hogy a karácsonyfa megérkezett Borbányáról. A díszítés ezután jön, de kész vannak a faházak. Több mint 50 árus várja hagyományos ételekkel az idelátogatókat, a Mikulás-ház a gyerekeket. December 3-tól, advent első vasárnapjától lesz díszkivilágítás a városban, rengeteg programmal. Csütörtökönként lapcsánkaosztás, vasárnaponként sztárvendégek lépnek fel, egyéb napokon pedig a nyíregyházi iskolások és zenekarok mutatkoznak be. Lesznek új elemek, hiszen motoros Mikulások is jönnek. Az adventi koszorú hagyományosan a Kossuth-szobor előtt, a színpad a városháza főbejárata előtt áll. A Kiskarácsonyi sétány is elkészül, amit az ovisok fognak ismét feldíszíteni. November 25-től, jövő szombattól mindenkit szeretettel várunk!”

– tájékoztatott az adventi programokról a polgármester, dr. Kovács Ferenc. A háromhetesre szűkült adventet úgy lehet megnyújtani, hogy november 25-én már kinyit a forgatag. A motoros Mikulások aztán advent első vasárnapján, december 3-án a Nyír Plaza parkolójából indulnak egy jótékonysági felvonulás keretében a Kossuth térre. A korábbiaknál gazdagabb és teljesebb adventi programról szólt a nyíregyházi adventi sajtótájékoztató.  

 

„Éppen ma kezdődött el nálunk az advent. A több mint 14 méter magas fa már áll. Nyilván azért van erre szükség, hogy díszíteni tudják, és a vezetékeket utána továbbvigyék a különböző helyekre. A jövő hét végére állni fog a megszokott óriáskerék is. A vásárt is korábban kezdjük, november 25-én, hogy az árusoknak is jó legyen, hiszen az advent egy héttel rövidebb – ha valaki utánaszámol –, mint általában lenni szokott. December 3-án fél 5-kor várjuk az érdeklődőket az első gyertyagyújtásra, akkor fognak felvillanni Nyíregyháza fényei is. Remélem, az időjárás is kegyes lesz hozzánk, és sokan ellátogatnak a Kossuth térre, és nagyon jól fogják magukat érezni!”

– mondta az ünnepi készülődés kapcsán az alpolgármester, dr. Ulrich Attila. Már most áldott ünnepeket kívántak a város vezetői a nyíregyháziaknak, és azt, hogy érezzék jól magukat családjuk, barátaik társaságában a város főterén, mely igazi hangulatos, karácsonyi illatú közösségi térré válik a következő hetekben. A Kossuth téren nyitva lesz a Mikulás-ház és helyére kerül a betlehemi jászol is. A hagyományos karácsonyi hangversenyt a Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyházban mutatja be december 15-én a Cantemus Kórus és a Szabolcsi Szimfonikus Zenekar. A hétköznapi, keddi és csütörtöki programok szereplői nyíregyházi iskolások. A hétvégi sztárvendégek között pedig Weisz Viktor, Veréb Tamás, az Orpheum Madams, Szabó Ádám, a Csernák házaspár, de a Három Tenor is szerepel majd. Szilveszter éjjelén utcabál és diszkó zárja az ünnepet a nyíregyházi Kossuth téren.

 

Kapcsolódó galéria

Ünnep fénybe öltözik a város - a sajtó munkatársai tájékozódtak az adventi programokról