Búcsú a nemzetközi kupától
Fotó:Kohut Árpád

A női röplabda CEV Challenge Kupa visszavágóján a CSM Bukarest együttesét fogadta a Fatum Nyíregyháza. Az első meccset a román együttes nyerte 3-1-re. 

A vendégek kezdtek jobban, és jó nyitásokkal hat pontos előnyt építettek ki. Főleg Diouf volt eredményes, és féltávnál 7-15 volt az állás. Nagy hajrába kezdett a Fatum, és Valerin Carabali ásza után négy pontra csökkent a különbség. A hajrában viszont többször is pontosan támadott a Bukarest, és nyerte a játszmát. 

A második felvonás eleje szorosabb volt, de jó blokkokkal újra a CSM került előnybe. Többet hibázott a Nyíregyháza, ezt pedig kihasználta a román csapat, és nagy lett a különbség a szett felére. Végül magabiztosan nyerte ezt a játszmát is a vendég gárda, így 2-0-ra vezetett, és eldőlt az is, hogy a Bukarest jut tovább a Challenge Kupában.  

A harmadik szett elején 5-5-ig felváltva estek a pontok, és ez volt a legszorosabb játszma. 10-15-nél viszont öt pontra nőtt a CSM előnye. Küzdött a Nyíregyháza, és igyekezett faragni a hátrányán, de ez nem sikerült, így nyerte a játszmát és a mérkőzést is a CSM Bukarest. 

Fatum Nyíregyháza – CSM Bukarest 0-3 (-17, -11, -18 )

Nyíregyháza: Jeremic 3, Lászlop 6, Galvao 2, Kocic 13, Antivero 4, Carabali 1
Csere: Tóth F. (liberó), Szabó L. 5
vezetőedző: Tomás Varga

CSM Bukarest: Sobo 2, Correa 17, Zadorojnai 14, Diouf 14 , Evans 5, Ikic 8
Csere: Guimaraes (liberó)
vezetőedző: Marius Vasile Macicasan 

Tomás Varga: - Csalódott vagyok, mert bár tudtuk, hogy jó csapat az ellenfél, azt kértem, harcoljunk a végsőkig. Sajnos egy-egy rosszul sikerült labdamenet után megint hullámvölgybe kerültünk, melyből nem tudtunk kilábalni.