Alig egy hét és lezárul a Magyar Közút rajzpályázata

Alig egy hét és lezárul a Magyar Közút rajzpályázata

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. „Álomút” című gyermekrajzpályázatára 2019. január 15-ig ezúttal is öt kategóriában várják a pályaműveket:

· 1-2. osztály

· 3-4. osztály

· 5-6. osztály

· 7-8. osztály

· gyógypedagógiai vagy speciális fejlesztő iskolába járó 1-8. osztályos, sajátos nevelési igényű gyermekek.

 

Kategóriánként egy győztest hirdetnek a szervezők, a legjobbnak választott pályaművekből a Magyar Közút Nonprofit Zrt. Facebook oldalán szervezett közönségszavazás alapján különdíjat is bezsebelhet az az általános iskolás, aki beküldi alkotását. A kategória- és a közönségszavazás győztese egy-egy osztálykirándulást nyer a társaság Kiskőrösi Úttörténeti Múzeumába, Közép-Európa legnagyobb úttörténeti gyűjteményébe. A nyertes osztálytársaival együtt utazhat busszal Kiskőrösre, ahol múzeumi tárlatvezetésen vehetnek részt, itt a gyerekek interaktív formában ismerkedhetnek meg az útépítés történetével az ókortól kezdve a legmodernebb „szupersztrádákig”, illetve az útépítéshez kapcsolódó gépekkel, eszközökkel.

 

Az osztálykiránduláson kívül a győztesek művei a 2019 tavaszi díjátadót követően egy éven keresztül láthatóak lesznek a társaság útellenőri autóin, illetve 200 darab 5000 forint értékű ajándékutalvány is gazdára talál. A társaság díjazza a gyerekeket felkészítő pedagógusokat is.

 

Az alkotásokat zárt borítékban a következő címre lehet eljuttatni postán vagy személyesen: Magyar Közút Nonprofit Zrt. kommunikációs osztály, „Álomút” gyermekrajzpályázat, 1024 Budapest, Fényes Elek utca 7-13. Postára adás határideje: 2019. január 15.

 

A részletes pályázati feltételek és az előző évi pályázat díjazott alkotásai, valamint az idei Álomút plakátja megtalálhatók a társaság megújult honlapján, a www.kozut.hu-n. A pályázattal kapcsolatban érdeklődni a rajzpalyazat@kozut.hu e-mail címen lehet.

 

Forrás: Magyar Közút Nonprofit Zrt.