Akár 15 centiméter hó is hullhat, ónos eső is előfordulhat

Az Országos Meteorológiai Szolgált előrejelzése szerint kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Egyre többfelé várható havazás, amely elsősorban a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közének nyugati tájain is átválthat havas esőbe, esőbe, néhol átmeneti ónos eső sem kizárt.

Élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet, amely az Alföldön időnként a havat is hordhatja. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között valószínű, nyugaton lesz enyhébb az idő. Késő estére a középső megyékben egy-két fokot még emelkedhet is a hőmérséklet, egyébként lényeges változás nem várható – olvasható a met.hu előrejelzésében.

A várható friss hó mennyisége az ország déli felén 5 centiméter, az északi felén 4-5 centiméter fölött várható. Az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység előterében és a Dunántúl északkeleti felén 5-10 centiméterre lehet számítani. Komárom-Esztergom – Észak – Pest – Nógrád megyében lesz a legtöbb hó. Ezeken a területeken 10-15 centiméter fölötti friss hóréteg sem kizárt éjfélig, a hegyekben 15 centiméter fölötti is várható. Elsősorban Komárom megyében lehet a legtöbb tapadó hóra számítani.

Megdőlt a hidegrekord

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalán közölte, hogy Vásárosnaményban kedden mínusz 18,6 Celsius-fokot mértek.


Forrás: hirado.hu