Akár 15 centiméter hó is hullhat, ónos eső is előfordulhat

Akár 15 centiméter hó is hullhat, ónos eső is előfordulhat

Az Országos Meteorológiai Szolgált előrejelzése szerint kedden többnyire erősen felhős vagy borult időre számíthatunk. Egyre többfelé várható havazás, amely elsősorban a Dunántúlon, majd a Duna-Tisza közének nyugati tájain is átválthat havas esőbe, esőbe, néhol átmeneti ónos eső sem kizárt.

Élénk, néhol erős lökések kísérik a déli, délnyugati szelet, amely az Alföldön időnként a havat is hordhatja. A legmagasabb nappali hőmérséklet +3 és -6 fok között valószínű, nyugaton lesz enyhébb az idő. Késő estére a középső megyékben egy-két fokot még emelkedhet is a hőmérséklet, egyébként lényeges változás nem várható – olvasható a met.hu előrejelzésében.

A várható friss hó mennyisége az ország déli felén 5 centiméter, az északi felén 4-5 centiméter fölött várható. Az Észak-Alföldön, az Északi-középhegység előterében és a Dunántúl északkeleti felén 5-10 centiméterre lehet számítani. Komárom-Esztergom – Észak – Pest – Nógrád megyében lesz a legtöbb hó. Ezeken a területeken 10-15 centiméter fölötti friss hóréteg sem kizárt éjfélig, a hegyekben 15 centiméter fölötti is várható. Elsősorban Komárom megyében lehet a legtöbb tapadó hóra számítani.

Megdőlt a hidegrekord

Az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook oldalán közölte, hogy Vásárosnaményban kedden mínusz 18,6 Celsius-fokot mértek.


Forrás: hirado.hu