Akadémiai partner lett Nyíregyháza
Megállapodást kötött a Nyíregyházi Sportcentrum és a Nemzeti Kézilabda Akadémia.

Megállapodást kötött a Nyíregyházi Sportcentrum és a Nemzeti Kézilabda Akadémia. A jövőben a legtehetségesebb játékosok az akadémián folytathatják pályafutásukat, Nyíregyházára pedig a megyéből, sőt a határon túlról is érkezhetnek tehetséges gyerekek. A szakmai munka a Nemzeti Kézilabda Akadémia iránymutatásai alapján folyik majd a sportcentrumnál. A legfontosabb cél, hogy minél szélesebb bázisa legyen a kézilabdának, és egy tehetség se kallódjon el.

– A kézilabdának nagyon sok más sportággal, egyéb lehetőségekkel kell megküzdenie, melyek manapság adottak a gyerekeknek. Szeretnénk őket a nevünkkel is bevonzani a rendszerbe, nyilván a legtehetségesebbek hozzánk kerülnek képzésre, és egy képzés után, ha a gyermekek is így gondolják, visszakerülnek Nyíregyházára. Büszkék vagyunk, hogy női és férfi szakágban egyaránt több bajnoki címmel gazdagodhatott idén az akadémia, ebből látszik, hogy jó úton haladunk, az edzőink jól dolgoznak, és a gyermekek is megfelelő mértékben fejlődnek – mondta Mocsai Tamás, a Nemzeti Kézilabda Akadémia menedzser igazgatója.

– 2011-ben, amikor meghirdettük a sportkoncepciót, a felnőtt kézilabdacsapat a kiesés szélén állt. Idén ezüstérmes lett, az utánpótlás játékosoknak pedig fontos, hogy legyen egy élcsapat, ahol folytathatják pályafutásukat. A mostani megállapodás értelmében a megye távolabbi pontjaiból érkező gyerekek számára is vonzó lehet a nyíregyházi kézilabda – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Dankó L.