Újabb ovi-foci pályák
Multifunkciós ovi-foci pályákat adtak át Nyíregyházán. A szabolcsi megyeszékhelyen 11 óvodában építettek műfüves pályákat, ahol a gyerekek játszhatnak. Az országban már több mint húszezer ovis használhat hasonló létesítményeket.

Két újabb ovi-foci pályát adtak át Nyíregyházán. A Bóbita mellett az Eszterlánc Északi Óvodában is jó körülmények között játszhatnak a gyerekek. A szabolcsi megyeszékhely így már összesen 11 ovi-foci pályával rendelkezik.

– Ha megnézzük a gyerekek arcát, akkor az egy jóleső érzés, mennyire örülnek, milyen örömet sikerül nekik szerezni. A mozgás pedig nagyon fontos. Ráadásul ezek a pályák, mivel műfüvesek, szinte egész évben használhatók – mondta dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

További képekért kattintson a fotóra!

A pályák építését az Ovi-Foci Alapítvány támogatta. Egy-egy létesítmény 9 millió forintba került, ehhez 3 millió forintos önerő kellett az önkormányzat részéről. A pályák multifunkciósak, így nem csak focizni lehet rajtuk.

– Lehetőséget nyújt nemcsak focizásra, hanem kézilabdázásra is és kosárpalánkkal is felszerelt. Az eszközkészlet még nagyon sok más játékot tesz lehetővé, illetve már folyamatban van az ovi tollas és ovi kézi programunk, melynek köszönhetően bővülni fog a már meglévő eszközkészletünk – mondta Takács Tímea, az Ovi-Foci Alapítvány elnök asszisztense.

Az óvónők képzésen is részt vettek, ahol megtanították nekik, hogyan lehet használni a pályákat.

– Számos dologra használhatjuk, ami fejleszti a gyerekeket. Formatervezett a pálya, az eszközök is színben, formában a gyerekek életkorához alkalmazkodnak – mondta Szikszainé Kiss Edit, az Eszterlánc Északi Óvoda intézményvezetője.

Az országban összesen már 104 ovi-foci pálya épült, és több mint húszezer gyerek használja azokat naponta. A tervek szerint a következő hónapokban további 85 valósulhat meg.

Dankó László