Ajándék lapcsánka – Nyírségi étellel várta az önkormányzat a forgatagba érkezőket
Fotó: Trifonov Éva

Frissensült lapcsánkával várta a forgatag látogatóit a nyíregyházi önkormányzat. Már hagyománynak számít, hogy az adventi időszakban csütörtök délutánonként ezzel a nyírségi étellel kínálják a Kossuth téren sétálókat.

Lapcsánka, tócsni, röszti – több néven is ismert a reszelt nyers krumplival és liszttel készült étel, ami elmaradhatatlan eleme az adventi forgatagoknak. Hosszú volt a sor csütörtök délután a Kossuth téren az egyik faháznál a vásárban, Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzatának a standjánál most is lapcsánkával kínálták az arra sétálókat. A helyi ételkülönlegességet sokan szeretik.

– Az önkormányzat már több mint 10 éve osztja a lapcsánkát folyamatosan, illetve a két covidos év alatt sajnos nem tudtuk ezt megvalósítani, de tavaly már ismételten nagy sikere volt. Most, ahogy látszik a nyíregyháziak egyik kedvenc frissen sült, meleg étele a lapcsánka, ami igazán nagy népszerűségnek örvend. Ez egy gesztus az önkormányzat részéről, hogy egy olyan ételt adunk, ameddig tartanak az adagok, amelyeket itt, ebben a régióban, ebben a városban nagyon szeretnek és kedvelnek. Látszik is, hogy az emberek szívesen jönnek és állnak itt akár, hogyha kell, akkor több mint egy fél órát a sorban, azért az egy finom, meleg, ropogós lapcsánkáért – mondta el a helyszínen dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Még a jövő héten és azt követően is érdemes ellátogatni a Kossuth térre és csütörtökön fél négytől megkóstolni az igazi helyi lapcsánkát a forgatagban. Többéves hagyomány már Nyíregyházán a lapcsánka kínálása, legközelebb december 14-én, csütörtökön várnak mindenkit, ugyanezen a helyszínen.

Kapcsolódó galéria

Ajándék lapcsánka várta csütörtök délután a forgatagba látogatókat