Tájékoztatás a téli szünidei gyermekétkeztetés igénybevételéről

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Szülőt/Törvényes képviselőt, hogy a gyermekek védelméről és a gyámügyi igazgatásról szóló 1997. évi XXXI. törvény 21/C. §-a alapján a gyermek lakóhelye vagy, ha a gyermek életvitelszerűen a bejelentett tartózkodási helyén lakik, a tartózkodási helye szerinti települési önkormányzat a szünidei gyermekétkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést a hátrányos, halmozottan hátrányos gyermek részére ingyenesen biztosítja.

Az ingyenes szünidei étkezést:

  1. az intézményi jogviszonnyal rendelkező általános-és középiskolai oktatásban résztvevő, valamint az intézményi ellátásban nem részesülő gyermekek részére az évközi (téli, őszi, tavaszi) szünetekben,  
  2. a bölcsődei ellátásban, óvodai nevelésben részesülő gyermekek számára a bölcsődei ellátást nyújtó intézmény és az óvoda zárva tartásának időtartama alatt biztosítja az önkormányzat.

Az ingyenes szünidei étkezést a 2023/2024. tanév téli szünetében a szünidőre eső 8 munkanapon lehet igénybe venni:

  • 2023. december 22. valamint 2023. december 27től 2023. december 29-ig  illetve 2024. január 02-től 2024. január 05-ig

Nyíregyháza Megyei Jogú Város Önkormányzata a téli szünet időtartama alatt az étkeztetést házhozszállítással biztosítja az arra jogosultak számára. Hétköznap 10.00-14.00 óra között az ételeket lefóliázott, csomagolt dobozban kapják meg a gyerekek.

Felhíják azonban a figyelmét, amennyiben nem kívánja az ingyenes szünidei gyermekétkeztetést igénybe venni, arról szíveskedjenek a Hatóságot mihamarabb tájékoztatni az 06 42 524 589-es telefonszámon.

Az ingyenes szünidei gyermekétkeztetés a gyermek 18. életéve betöltéséig vehető igénybe. Amennyiben a gyermek 18. életévét a szünidei étkeztetés ideje alatt tölti be, az ellátásra a 18. életévének betöltése után nem