Adventi forgatag – Közös gyertyagyújtással kezdődnek a programok november 28-án

Idén már lesz adventi forgatag a Kossuth téren, valamint programokat is szervez a nyíregyházi önkormányzat az ünnepek idején. A Mikulás a Kállay-házban várja majd a gyerekeket, akik ingyenesen látogathatják a gyűjtemény adventi programjait.

A Kossuth téren már díszítik a fenyőfát, hamarosan felkerülnek a karácsonyi fények a kandeláberekre, a Városháza épületére és a 18 darab kis házra is. Az adventi koszorún az első gyertyát jövő hét vasárnap, vagyis november 28-án gyújtják meg, addigra összeáll az adventi forgatag a belvárosban.

Idén lesz forgatag

A tavalyi csendes ünneplés után idén újra programokat lehet szervezni a Kossuth téren, de természetesen még mindig teljesen olyan ünneplést mint a koronavírus-járvány előtt. A hagyományokhoz híven idén is lesz minden vasárnap egy közös gyertyagyújtás a Városházával szemben, november 28-án 16 óra 30 perckor kapcsolják majd fel az ünnepi fényeket, amit egy ökumenikus adventi áhítat követ.

Azt tervezzük, hogy visszacsempésszük a régi adventi forgatagot ide, Nyíregyháza szívébe. Arra kérek mindenkit, hogy egymás védelmét vegyék figyelembe. Most több mint 50 árus lesz itt, Nyíregyházán, az ételesektől, az italosoktól kezdve sok kézművest várunk, már láthatják, akik erre járnak, hogy készül a 30 méter magas óriáskerék is, lesznek még pluszban gyermekjátékok, úgyhogy mi a lehetőségeket figyelembe véve nagyon fényesre tervezzük” – nyilatkozta dr. Ulrich Attila, Nyíregyháza alpolgármestere.

Adventi programok

Vasárnap délutánonként egy-egy rövid koncertet ad négy nyíregyházi zenekar. Három alkalommal, december 3-án, 10-én és 17-én délután 3 órától lapcsánkaosztás lesz a Kossuth téren. A belvárost és környékét összesen 12 kilométer fényfüzér díszíti majd. November 27-től a Kállay Gyűjteményben is kezdődik egy ünnepi programsorozat, illetve egy adventi kiállítás.

Mikulás a Kállay-házban

Szombatonként várják az érdeklődőket, a gyerekeknek kint, az udvaron és bent, a Kállay-házban is ingyenes lesz a belépés, a felnőtteknek csak bent kell fizetni, mindössze 500 forintot. A Mikulás is itt várja majd a gyerekeket, a koronavírus miatt idén is zárva marad a Kossuth téri Mikulásház.