Adománygyűjtő akció – Ajándékosztás a Család- és Gyermekjóléti Központban
Fotó: Szarka Lajos

A Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ idén is meghirdette a karácsonyi adománygyűjtő akcióját, melynek keretében nagyon sok szép ajándék érkezett ügyfeleik számára. Az ajándékcsomagokat idén 400 családhoz juttatják el a családsegítők. December 20-án jelképes adományátadás volt a Tűzoltó utcai telephelyen, ahonnan az adományokat kiszállítják majd az intézmény munkatársai.

A Szabó család egyike volt annak a sok száz családnak, akikhez eljuttatták a karácsonyi ajándékot a családsegítők. Idén is ősszel kezdődött a gyűjtőakció, hogy karácsony előtt eljusson a meglepetés a rászoruló emberekhez.

„Hál’ Istennek egész évben jó kapcsolatot ápolunk a családsegítőkkel, sokat segítenek, élelemben, ruházatban. Most is kaptak a kisfiúk ajándékot, tartós élelmiszereket, mindent kaptunk, amire szükség van. Nem lesz könnyű a karácsony, de jól jött az ajándék.”

Gyerekjátékok, jó minőségű ruhák, tartós élelmiszer, háztartási eszközök, írószerek, illatszerek és tisztálkodási cikkek érkeztek az adományozóktól. Úgy állították össze a csomagokat, hogy ne csak a gyerekeknek jusson, kapjanak ajándékot a felnőttek is. Jelképesen három családnak adták át a csomagot, a többi családhoz a napokban juttatják el az ajándékot.

„Természetesen mi minden évben fogadjuk és gyűjtjük az adományokat, de ilyenkor, karácsony közeledtével már októberben meghirdetjük a karácsonyi adománygyűjtő akciónkat. Tesszük mindezt kapcsolataink útján. Óvodai, iskolai, szociális segítők juttatják el köznevelési intézményekbe, iskolákba, óvodákba, civil szervezetekhez, egyházhoz, médián keresztül, és hál’ Istennek, a felhívásunkra sok válasz érkezik. Idén is rendkívül jó minőségű, és nagyon gazdag ajándékcsomaggal tértek be a felajánlók” – tájékoztatott Lengyelné Pogácsás Mária, a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője.

Megszámlálhatatlan mennyiségű és értékű adomány érkezett civil emberektől, illetve az Élelmiszerbank felajánlásával. Külső raktárakba az utolsó pillanatban is jönnek a kincsek, melyek megszépítik és megkönnyítik az ünnepi napokat.  

„Az önkormányzatnak van egy kiváló intézménye, a Család- és Gyermekjóléti Központunk, aki szervezi az önkormányzat nevében is az adománygyűjtéseket. A 400 csomaghoz most is több mint 30 óvoda, iskola, intézmény járult hozzá, és ez a 400 csomag, amit a családokhoz eljuttatunk, nem áll itt meg. Továbbra is érkeznek az adományok, ahogy jönnek, töltjük fel a készleteket és további csomagokat adunk át. Az önkormányzat kiveszi részét ebből a nemes feladatból az intézménye révén. Arra is szeretnék emlékeztetni, hogy együttműködve a Human-Net Alapítvánnyal – aki a tanyagondnoki szolgálatot végzi a városban a mi megbízásunkból –, az Élelmiszerbankhoz kapcsolódunk, tehát nemcsak egyedi akcióról van szó, amikor rászorultak vannak és adománygyűjtésről van szó. Legyen az menekült válság, vagy karácsonyi időszak, az intézmény az, akire építünk ebben a tekintetben” – fogalmazott Jászai Menyhért alpolgármester.

Karácsony után jön a tavasz, a nyár, aztán egy újabb iskolakezdés, megannyi alkalom arra, hogy segítsünk a nélkülözőkön. A koordinálásban és szállításban is közreműködnek a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ családsegítői, akiket nemcsak a telephelyeken érnek el, hanem találkozhatnak velük iskolákban, óvodákban, egészségügyi intézményekben is.

Kapcsolódó galéria

Karácsonyi adományok átadása 20221220