Adomány a speciális mentőknek
Összesen 700 ezer forint értékű adományt kapott a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület. A mentéshez szükséges eszközök az Országos Egyesület a Mosolyért jóvoltából érkezett Nyíregyházára. A sisakok és fejlámpák főként az éjszakai mentésnél nyújtanak segítséget.

A mentéshez elengedhetetlen felszerelések érkeztek Nyíregyházára, a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesülethez, az adományt az Országos Egyesület a Mosolyért alapítvány juttatta el a mentő szervezethez.

KÓRHÁZAKAT ÉS MENTŐ SZERVEZETEKET TÁMOGATNAK

– Az egyesület a kórházak és mentőállomások mellett már 5 éve a speciális mentőket is támogatja.
A speciális mentők nagy szerepet vállalnak a mentéseknél, ők azok, akik az életüket is kockáztatják – mondta Nagy István, az Országos Egyesület a Mosolyért elnöke –, hiszen, ha szükség van rá, földön, vízben, a víz alatt és levegőben is dolgoznak.

További képekért kattintson a fotóra!

Eltűnt emberek után kutatva nyújtanak hatalmas segítséget azoknak a szervezeteknek, akik szintén hivatásból végzik ezt a tevékenységet. Tudjuk, hogy a speciális mentők felszerelése elég hiányos, ami van, az pedig elhasználódott, ezért nagy szükségük van új eszközökre.

SISAKOKAT, FEJLÁMPÁKAT KAPTAK A SPECIÁLIS MENTŐK

– 700 ezer forint értékű adománnyal gazdagodott a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület. Olyan eszközöket kaptak, amelyekkel jelenleg is dolgoznak, de már régiek, így szükség volt újak beszerzésére. Az adományok között vannak speciális sisakok, fejlámpák és egy gázérzékelő műszer is.
Nagyon örülünk ezeknek az eszközöknek – mondta Vincellér Tibor, a Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület elnöke. – Most olyan felszereléseket kaptunk, amelyeket mi kértünk, amelyekre a legnagyobb szükségünk van. A fejlámpák nagyon jó szolgálatot tesznek, mert ha eltűnt személy után kutatunk, az a leggyakrabban este, sötétedés után történik, ott pedig lámpa nélkül nem tudunk dolgozni. Úgyhogy nagy segítség számunkra ez az ajándék.

Az adomány átadásánál az Országos Egyesület a Mosolyért elnöke megköszönte a segítséget a legnagyobb értéket ajándékozó cég képviselőjének. A Kelet-magyarországi Speciális Mentő Egyesület jelenleg 17 fővel, 3 vizsgázott és 3 tanuló mentőkutyával látja el a mentést.

F. A.

(Fotó: Kohut Árpád)