Adomány a rászorulóknak – 72 tanuló kapott mobiltelefont Nyíregyházán
Fotó: Illusztráció

A Nyíregyházi Tankerületi Központhoz tartozó iskolák 72 tanulója mobiltelefon készüléket vehetett át az Önkéntességet és Adományozást Koordináló Akciócsoport közreműködésével, az Innovációs- és Technológiai Minisztérium és a Magyar Telekom jóvoltából. Az eszközök olyan gyerekeknek segítenek, akik eddig nem tudtak saját géppel bekapcsolódni a digitális tanrendbe.

 

Nagykálló, Ibrány és Tiszavasvári állami fenntartású általános iskoláiba érkeztek meg azok a mobiltelefonok, amelyek hátrányos helyzetű diákok tanulását segítik a jövőben. A Nyíregyházi Tankerületi Központ fenntartásában működő három iskolában 72 tanuló kapott mobileszközt személyes használatra, oktatási célból. 2020. március közepén fordulat következett be az intézmények mindennapjaiban. A Covid-19 vírus egyik napról a másikra, megváltoztatta a pedagógusok és a diákok életét.

Az iskoláknak egy újfajta módszerre, a tantermen kívüli, digitális munkarendre kellett áttérniük. Komoly kihívás volt ez mindenki számára, hiszen az oktatás teljesen átrendeződött. Az intézmények informatikai eszközeikkel segítették ki azokat a tanulókat, akiknek otthon nem volt sem laptop, sem tablet. Emellett vannak olyan gyermekek, családok, akik nem rendelkeznek internet hozzáféréssel. Őket segíti a nemrég átadott 72 okostelefon, amelyek már nekik is megadják a lehetőséget, hogy felzárkózzanak és csatlakozzanak a digitális oktatáshoz. Remélhetőleg az ajándék eszközök ösztönzően hatnak a gyerekekre, ami megmutatkozik majd év végi érdemjegyeikben is.