Adni és segíteni jó! – Támogatás kórházaknak
Fotó: Illusztráció

A Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnerei közösen a Jósa András Oktatókórház Beteg Gyermekekért Alapítvány részére Cardioexpress SL6 hordozható EKG, Cardioexpress SL12 kompakt EKG, és Ambulatory Blood Pressure Monitor készülékek beszerzéséhez járulnak hozzá 5 millió 400 ezer forinttal.

 

A Jósa András Oktatókórház Beteg Gyermekekért Alapítvány mellett a Kerekes Kft. és a Privát Élelmiszer üzletlánc kiskereskedelmi partnerei további hét megyei kórház gyermekosztályát támogatják összesen 17 millió forint értékű eszközadománnyal, hogy a kis betegek mihamarabb meggyógyuljanak.

A gyermekek gyógyítása, valamint egészségük megőrzése fontos feladat. Az üzletlánc központja és tagjai immáron második alkalommal jótékonykodnak. 2021-ben több, mint 15 millió forinttal támogatták Békéscsabán, Miskolcon, Debrecenben, Gyöngyösön, Jászberényben, Salgótarjánban, Cegléden és Nyíregyházán működő nyolc megyei kórház gyermekosztályát, ezzel segítve az intézmények eszközállományának korszerűsítését és a gyermekek gyors felépülését. Az intézmények az adományként kapott pénzből a gyermekek gyógyulását segítő eszközöket, berendezéseket vásároltak.

A Privát Élelmiszer neve ismerősen cseng a Kelet-Magyarországon élők számára, hisz jelenleg nyolc megyében több mint 600 kiskereskedelmi partnerrel rendelkezik.

A jótékonykodók a mostani 17 millió forint értékű támogatással abban bíznak, hogy ezzel a kezdeményezéssel hagyományt teremtve más vállalatokat is jótékonykodásra ösztönöznek és hozzájárulnak ahhoz, hogy a gyermekek ellátása, gyógyulása mielőbb megtörténjen.