Áció, Káció, Akáció, VAKÁCIÓ!!!!!!

182 tanítási nap után a legtöbb iskolás arca felragyog, amikor az utolsó betű is felkerül a táblára. A Bem József Általános Iskola több mint 700 tanulója is várta már ezt a pillanatot. Az osztályterem táblájára díszes betűkkel kikerült a „VAKÁCIÓ” felirat, és felszabadultan kiabálták a rövid, már-már hagyományosnak mondható versikét. Ez azt jelenti számukra, hogy egy időre vége van a koránkelésnek, a rohanásnak, a pakolásnak és a folyamatos tanulásnak, ugyanis elkezdődik a nyári szünet, a megérdemelt semmittevés időszaka.


182 nap, négy nagyobb szünet


A 2016/17-es tanév két napos ráhangolódással kezdődött, hiszen szeptember elseje csütörtökre esett. November elejéig folyamatosan jártak a gyerekek és a pedagógusok iskolába, hiszen az őszi szünet november 2-tól volt. A téli szünetre így nem kellett sokat várni, december 22-től január 3-ig nem jártak iskolába a nebulók. Ezt egy nagyobb, sokaknak megterhelő időszak követte, hiszen április 13-án lehetett legközelebb búcsút inteni pár napra az iskolának. A gyerekek és a tanárok összesen 182 nap hallották az iskolai csengő órára hívó hangját.


Utolsó játék a szünet előtt


Dr. Baloghné Mester Éva, a Bem József Általános Iskola igazgatója azt mondta, egy hosszú és tartalmas tanévet zárnak le június 15-én. Hozzátette, ezt általában együtt várja szülő, gyermek és pedagógus, hiszen nagyon hosszú és sok munkával teli időszak van mindenki mögött. A gyerekek az utolsó napon már csak játszottak, hiszen közel három hónapig nem találkoznak majd egymással.


Tanulmányi és sportversenyek


A bemeseket a tanuláson kívül nagyon sok program várta a tanévben. Az iskolában több versenyt is szervezetek, a gyerekek pedig számtalan megmérettetésen indultak el. Sport és tanulmányi versenyeken bizonyíthatták rátermettségüket. A lány röplabda csapat például egészen a Diákolimpiáig jutott, ahol harmadik helyezést értek el.


Folytatás szeptember elsején

 

A gyerekek június 15-én mentek utoljára iskolába, a pedagógusoknak azonban még nem lesz szünet, hiszen a szorgalmi időszak végén rájuk adminisztrációs feladatok és leltározási munkálatok várnak. A 2016/17-es tanév augusztus 31-én ér véget. Előtte bonyolítják le a javító és osztályozóvizsgákat. Ezt követően 2017. szeptember 1-jén, pénteken kezdetét veszi a 180 napot tartalmazó, 2017/18-as tanév.

Mikita Eszter