A zsaruszimat nem tévedett

Kábítószer volt abban az autóban, amelyet a Szabolcs megyei nyomozók vontak intézkedés alá az M3-as autópályán.

Feltételezett kábítószer-kereskedőkön ütöttek rajta a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Igazgatósága és a Mátészalkai Rendőrkapitányság munkatársai 2022. április 7-én este az M3-as autópálya Szabolcs megyei szakaszán.  A rendőrök gyanúja beigazolódott, amikor intézkedés alá vonták a gyorsforgalmi úton Budapest felől Mátészalka irányába tartó személygépkocsit és annak utasait, K. G. 37 éves és R. K. 39 éves nagydobosi lakosokat.

A személygépkocsit a férfi K. G. vezette, mellette a jobb oldali első ülésen élettársa, R. K. utazott. A nő a megállásra felszólító rendőri jelzés láttán, az autó ablakán kidobott egy csomagot. A szabolcsi nyomozók helyszíni szemle alá vonták, és abban 84,9 gramm mennyiségű kábítószer gyanúját keltő anyagot találtak, amely a gyorsteszttel elvégzett vizsgálat eredménye alapján amfetamin hatóanyagú kábítószer.

Az intézkedés alatt a nő egy másik csomagtól is próbált megszabadulni. Már rendőrök állták körbe, amikor egyik tenyeréből a földre ejtett egy alufólia-csomagot, amelyben 9,6 gramm -az elsődleges adatok alapján a nagyobb csomagban lévő anyaggal azonos hatóanyagot tartalmazó- kábítószer gyanúját keltő fehér színű massza volt.

A megalapozott gyanú szerint az élettársak a kialakított vevőkörükbe tartozóknak anyagi haszonszerzés érdekében nagydobosi otthonukban árusították a kábítószert. Az ügyben a Mátészalkai Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat büntetőeljárást. A nyomozók mindkét gyanúsítottat kihallgatták, a férfit őrizetbe vették és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására, a nő szabadlábon védekezhet.

 

Forrás: police.hu