A Vasutas Művelődési Házban koncerttel köszöntötték a hölgyeket

Nőnap alkalmából több helyen is ünnepséget szerveztek a hölgyek tiszteletére Nyíregyházán. A délutáni Városi Nőnapot megelőzően a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban Zentai Edit és Szécsi Norbert telt házas koncertjére várták az érdeklődőket, ahol dr. Ulrich Attila alpolgármester köszöntette a vendégeket.

Zentai Edit és Szécsi Norbert különleges, tavaszi hangulatú rendezvényének lehettek részesei a látogatók pénteken kora délután a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtárban. Az előadás nem csupán egy szórakoztató program volt, hanem egyúttal lehetőséget teremtett arra is, hogy a közönség ünnepelje a nőket és azokat az értékeket, amelyeket képviselnek.

„A Vasutas Művelődési Ház hagyományosan megünnepli a nőnapot, hiszen értékrendünk szerint a nők az év minden napján kiemelt figyelmet, szeretetet és gondoskodást érdemelnek. Szükség van arra is, hogy érezzék azt, hogy fontosak, értékesek és szüksége van rájuk a férfiaknak. Természetesen a nőnap adja az alkalmat, hogy ezt kimutassuk és minden évben valami nagyot szeretnénk, egy nagy koncertet, egy nagy előadást biztosítani számukra. Idén Zentai Edit és Szécsi Norbert közös koncertje fogja ezt biztosítani, azt gondolom, hogy az érdeklődés alapján nagyon jó műsort tudunk majd bemutatni és átadni a hölgyeknek” – mondta el Gabányi Ferenc, a Vasutas Művelődési Ház és Könyvtár intézményvezetője.

Az idei évben is számos különleges rendezvényen ünneplik Nyíregyházán a hölgyeket. Az önkormányzat és közösségi szervezetek, intézmények rendeztek eseményeket, hogy méltóképpen ünnepeljék és tiszteletüket fejezzék ki a hölgyek iránt.

 

„A férfiak számára nélkülözhetetlenek a hölgyek, és ez az élet minden területén azt hiszem, hogy így van. Itt nemcsak a munkára gondolok, inkább elsősorban arra, hogy a család összetartó erejét nagyon nagy részben a hölgyek adják. Nemcsak azért, mert anyák és ők nevelik a gyerekeket, hanem azért, mert rendben tartják a férfiakat is. Nagyon fontos az, hogy nemcsak a nemzetközi nőnap alkalmával gondoljuk és mutassuk meg egy nőnek, hogy igazából nő és fontos a számunkra, hanem több napon is. Nyíregyházán több helyen is ünneplik ezt a jeles napot, itt, a VOKE-ban is és az önkormányzat délután négykor a Continental Arénában, ezzel is kifejezzük azt, amit valójában érzünk, hogyha esetleg kicsit nehezebben is megy ez a hétköznapokban. Én minden hölgynek nagyon boldog nőnapot kívánok a saját magam és az önkormányzat vezetése nevében is” – emelte ki dr. Ulrich Attila alpolgármester.

Ezek az események és kezdeményezések nemcsak a nőnap tiszteletére szolgáltak, hanem lehetőséget teremtettek arra is, hogy a közösség összetartó erőként ünnepelje és megerősítse a nők szerepét és jelentőségét mindennapi életükben és társadalmi közösségeikben.