A testépítésről feketén-fehéren – Dr. Gődény György a Zrínyiben tart előadást

Az esemény helye: Nyíregyházi Zrínyi Ilona Gimnázium és Kollégium (4400 Nyíregyháza, Széchenyi utca 29-37., kollégiumi nagyelőadó)

Az esemény időpontja: 2018. május 15. (kedd) 10 óra

Előadó vendég: dr. Gődény György, gyógyszerész, testépítő

Az előadás címe: A testépítésről feketén-fehéren

Gődény György Nyíregyházán született 1965-ben.

A Zrínyi Ilona Gimnáziumban érettségizett, majd a Semmelweis Orvostudományi Egyetemen, gyógyszerészként diplomázott 1989-ben. Az oklevél átvételét követő évben az Állatorvostudományi Egyetem gyógyszerészek számára indított állatorvosi gyógyszertani ismeretek fakultációját is sikeresen elvégezte, 1995-ben szakgyógyszerész címet is szerzett. Dolgozott patikákban, volt orvoslátogató, majd megalapította saját gyógyszertárát.

2013-ban a szakma az Év Gyógyszerésze címére jelölte.

A gyógyítás mellett nagy szerepet kap az életében az egészséges életmód, a mozgás, a testedzés, ezért továbbtanult. 2005-ben wellness tanácsadói, 2009-ben testépítés és fitness szakedzői, 2011-ben Gymstick instructori diplomát kapott. 2001-ben létrehozta a Nyíregyházi Kosársuli utánpótlás Kosárlabda Egyesületet, melynek hat éven át volt az elnöke, mellette kosárlabda játékvezetőkényt is tevékenykedett. 2013-2016-ig a MARSO Nyíregyházi Kosárlabda Klub erőnléti edzője volt. 2005-ben lett a Nyíregyháza Tigers Amerikai Futballcsapat aktív tagja. Testépítéssel igazán komolyan 2009-ben kezdett el foglalkozni, amikor az IFBB Masters Magyar Bajnokságon megszerezte első győzelmét. Az elsőt aztán több is követte. 2013-ban alapította meg a Cutler Gym Rekreációs Központot annak érdekében, hogy a mozogni vágyók modern körülmények között hódolhassanak szenvedélyüknek és tegyenek egészségükért.

Dr. Gődény György azonban nem csupán a sportpályákról és a gyógyszertárakból lehet ismerős valakinek, hanem a filmvászonról is, hiszen több mozifilm és sorozat is őrzi alakításait.

Már az egyetemi évek alatt tevőlegesen közreműködött filmek létrejöttében, majd szerepet is vállalt két sport témájú alkotásban: Őszintén a testépítésről (2013), Testépítés feketén-fehéren (2014). Szerepelt Till Attila Tiszta szívvel című alkotásában 2016-ban, valamint az Aranyélet című sorozatban. „Rosszfiút” alakított a The Sandvich-ben és a Valami Amerika 3-ban.

 

Fotó: Dr. Gődény György