A tehetség utat tör magának, Nyíregyházáról is az élvonalba lehet jutni!

Élvonalbeli és válogatott játékosok nevelkedtek az elmúlt években a Nyíregyházi Kosársuli leány együttesénél. Az egyesületnél most is vannak tehetségek, 200 lány kosarazik rendszeresen. A hétvégén toborzót tartanak. 

Krivacsevics Tijana, Papp Klaudia, Farkasinszki Orsolya, Gáspár Zsanett. Csak néhány név azok közül, akik Nyíregyházán ismerkedtek meg a kosárlabdával, majd az élvonalig jutottak. Sőt, Papp Klaudia kétszeres VB érmes, és tavasszal azért küzdhet a 3x3-as válogatottal, hogy ott legyen az olimpián. Tehetségek most is vannak a Nyíregyházi Kosársuli Egyesületnél, kétszáz gyerek jár rendszeresen edzésekre. November 23-án a Szent Imre Gimnázium Tornatermében egy toborzót tartanak, ahová várják azokat a lányokat a megye minden pontjáról, akik szeretnének kosárlabdázni.  Nekik a továbbtanulásban is tudnak segíteni.  

- Bízunk abban, hogy sokan jönnek majd, és igyekszünk nekik a középiskolai és egyetemi továbbtanulásban is segíteni. Nem mindenki mehet az ország másik végébe vagy a fővárosba tanulni, a Nyíregyházi Egyetemmel ezért is ápolunk jó kapcsolatot. Meggyőződésem, hogy a tehetségek nem földrajzi helyekhez kötöttek, és az elmúlt évek bizonyították is, hogy a megyénkben is vannak jó kosarasok - mondta Farkasinszki Gyula, a Nyíregyházi Kosársuli Egyesület elnöke.

Az elmúlt szezonban a különböző korosztályokban 16 csapata játszott a Kosársulinak. 233 mérkőzésen léptek pályára, és több mint 25 ezer kilométert utaztak a gárdák. Ez a szám tovább emelkedhet, az együttesek pedig ideális körülmények között készülhetnek, 11 edző irányításával. A kadettek a legjobbak között versenyeznek, és kiemelt akadémiákat győztek le. A játékosok között több olyan is van, aki esélyes arra, hogy az élvonalban is bemutatkozzon. 

- Nagyon motiváló, hogy az edzőm is játszott az NB-I-ben, és Papp Klaudiát is láthattam játszani a csapatunkban, aki ma már szintén az élvonalban szerepel. Hét éve kezdtem el itt a kosárlabdát, mivel a családom nagy része is kosarazott, és már az első edzés nagyon megfogott - mondta Dobó Heléna Lilla játékos. 

A szombati toborzó 10 órakor kezdődik és 13 óráig tart, majd az érdeklődők megtekinthetik a Kosársuli Tata elleni találkozóját a Szent Imrében.